Paplūdimių kavinės užsidarė nesulaukusios rudens

Paplūdimių kavinės užsidarė nesulaukusios rudens

Klaipėdos paplūdimiuose vasarą veikusių lauko kavinių savininkai skaičiuoja nuostolius. Verslą, pasak jų, žlugdė ne tik prasti orai ar padidėjusi konkurencija, bet ir Valstybinės mokesčių inspekcijos (VMI) tikrintojai.

Nors šią vasarą Klaipėdos paplūdimiuose veikė daugiau lauko kavinių nei įprasta, kai kurios jų nesulaukė vasaros pabaigos. Prasti orai paskatino užsidaryti kur kas anksčiau.

Ir nors paskutinio vasaros savaitgalio orai teikė vilties, kad prekyba paplūdimiuose atsigaus, ją, anot verslininkų, sužlugdė netikėtai užgriuvę VMI darbuotojai.

Kai kurie lauko kavinių savininkai guodėsi, kad mokesčių inspekcijos darbuotojai užgriuvo šeštadienį per pačius pietus, kai prie prekystalių driekėsi eilė žmonių. Esą visai valandai teko nutraukti darbą.

"Ši vasara tragiška. Ir ne vien dėl prastų orų. Pastebėjome, kad po krizės labai pasikeitė žmonių įpročiai - jie nebelinkę išlaidauti kavinėse. Į paplūdimį daugelis stengiasi atsinešti ir maisto, ir gėrimų iš namų", - pasakojo neįgaliųjų paplūdimyje lauko kavinę turėjusi Audronė Steigvilienė.

Jai antrino ir Girulių paplūdimyje dirbęs Rytis Murmokas. Pasak jo, alus paplūdimių kavinėse šiemet nebebuvo populiariausia prekė. Tačiau tai nereiškia, kad žmonės prie jūros nebegeria šio gėrimo.

"Tiesiog visi gurkšnoja iš butelių ar skardinių, kuriuos atsineša nusipirkę iš parduotuvės. O lauko kavinėse populiariausios buvo keptos bulvytės vaikams, čeburekai, dešrelės. Žodžiu, į kavines ėjo tie, kurie norėjo karšto maisto", - pasakojo R. Murmokas.

Jis žadėjo neuždaryti kavinės dar bent iki rugsėjo vidurio. Tuo metu daugelis kitų jau užsidarė arba ketina baigti darbą artimiausiomis dienomis.

Verslininkai neslėpė, kad šios vasaros tikrai negalima vadinti pelninga.

Pelno kol kas sakė negalintis skaičiuoti gultus paplūdimiuose pirmą kartą šiemet nuomojęs Robertas. Nors esą ilgainiui žmonės įvertino šią naujovę ir vis daugiau jų norėjo išsinuomoti gultą, visgi saulės stygius padarė savo.

"Investicija dar neatsipirko, tačiau nenuleidžiu rankų ir tikiuosi, kad kita vasara bus geresnė. Turiu dar nemažai sumanymų, susijusių su poilsiu paplūdimiuose, nors šis nuo oro priklausantis verslas, pasirodo, Lietuvoje labai rizikingas", - sakė Robertas.

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder