Palangos turgaus šventė: kiaušiniais - į taikinį

Palangos turgaus šventė: kiaušiniais - į taikinį

Palangos turgaus šventė: kiaušiniais - į taikinį

Kitą savaitgalį Palangos turgus ketina pakviesti kurorto gyventojus ir svečius į nuotaikingą renginį - pirmą kartą rengiamą Turgaus šventę.

Nors oficialiai šis renginys, organizuojamas kartu su Palangos viešbučių ir restoranų asociacija, yra skirtas Pasaulinei maisto dienai, turgaus direktorius Eimutis Židanavičius VE.lt sakė, jog yra yra kita intencija.

"Norėjome praplėsti Palangos renginių geografiją. Tradiciškai visi masiniai renginiai kurorte turi vieną vietą - J. Basanavičiaus gatvę. O mes norėjome priminti, kad turgus - kartu su bažnyčia - nuo seno buvo svarbiausia miestelių vieta", - pusiau juokais sakė direktorius.

Šventės metu numatytos kelios linksmos rungtys, turinčios užtikrinti ir dalyvių, ir lankytojų gerą nuotaiką. Pavyzdžiui, vyks žongliravimo kopūstų galvomis varžybos, bus mėtoma į taikinius kiaušiniais. Taip pat vyks bėgimo su bulvių maišais varžybos, o jų laimėtojui atiteks tas pats bulvių maišas.

Buvo sumanytos ir raugintų kopūstų valgymo varžytuvės, tačiau organizatoriai apsidraudė ir dėl galimų šių varžybų dalyvių sveikatos sutrikimų sugalvojo naują rungtį - kas ilgiau išlaikys kalakutą. Prizas nugalėtojui - kalakutas.

Pasak E. Židanavičiaus, turgaus šventėje nebus pamirštas ir praktiškumas - ūkininkai, sodininkai, gėlininkai, maisto perdirbėjai ir kiti lankytojams žada nuolaidas.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder