Palangos paplūdimiai - neregėto pločio

Palangos paplūdimiai - neregėto pločio

Šią vasarą Palangos centriniame paplūdimyje norint nuo kopų pasiekti jūrą teks nužingsniuoti net 120 metrų. Tokio pločio pliažai atsirado čia išpylus beveik 300 tūkst. kubinių metrų smėlio, rašo lrytas.lt.

Palangos paplūdimiuose pilti smėlį buvo baigta šią savaitę. Teliko kitą savaitę išlyginti paplūdimio paviršių ir išmontuoti vamzdyną.

Kurorto pliažų ruožas nuo Birutės kalno iki Rąžės žiočių buvo papildytas apie 290 tūkst. kubinių metrų smėlio, kuris baržomis buvo gabenamas iš Baltijos jūros dugno ties Juodkrante ir vamzdžiais pumpuojamas į krantą.

Dabar pustrečio kilometro ilgio paplūdimio ruožas pasiekė iki šiol dar neregėtą plotį. Po ankstesniais metais vykusių darbų pliažų plotis buvo pasiekęs 70 metrų. Dabar jie nuo kopų iki vandens yra paplatėję iki 120 metrų.

Centriniai paplūdimiai yra populiariausi, tačiau čia audrų nuskalautas smėlio ruožas buvo siauras ir jame vietos sunkiai rasdavo visi norintys išsitiesti poilsiautojai.

Vasarą atslūgus Baltijos jūrai paplūdimiai turėtų paplatėti dar dešimčia metrų.

Palangos paplūdimius papildžius smėliu jie paaukštėjo – aukštis ties kopomis pasiekė 2,8 metro virš jūros lygio.

„Tai – labai svarbu kalbant apie kopų apsaugą ateityje. Beveik 3 metrų aukščio ir šimto metrų ilgio smėlio buferis jūros bangoms turėtų būti neįveikiama kliūtis net ir siautėjant uraganams.

Jei Lietuvos pajūrio per daug dažnai nesiaubs gamtos stichijos, kopos turėtų būti apsaugotos bent penkeriems metams”, – teigė Aplinkos ministerijos Gamtos apsaugos departamento vadovas Laimutis Budrys.

Apie 6,6 mln. litų kainavusiems smėlio pylimo darbams buvo panaudotos Europos Sąjungos lėšos.

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder