Palangos eismas laukia naujovių

Palangos eismas laukia naujovių

Jau antrus metus iš eilės Palangos policija kurorto savivaldybę bei gyventojus bando įtikinti, kad centrinėje miesto dalyje būtini eismo pokyčiai.

Kurorto Saugaus eismo komisija apsvarstė porą policijos pasiūlytų galimų eismo schemos naujovių. Šie siūlymai šiuo metu jau pateikti miestiečių teismui, ir iki balandžio 15-osios palangiškių prašoma pateikti savo nuomonę dėl planuojamų naujovių.

Viena iš jų - vasaros naktimis, nuo 24 val. iki 6 val., uždrausti automobilių eismą nuo Vytauto gatvės jūros link. Tai reiškia, kad naktimis jūros pusėn nebūtų galima pasukti ilgoje Vytauto gatvės atkarpoje - tarp Žvejų bei S. Dariaus ir S. Girėno gatvių.

Teigiama, kad galimybė įvažiuoti į šią zoną naktį liktų tik šioje miesto dalyje gyvenantiems palangiškiams ar viešbučiuose, poilsio namuose apsistojusiems svečiams, taip pat - aptarnaujančiam transportui.

Pasak Palangos policijos komisariato viršininko Alvydo Katkausko, priėmus tokį sprendimą, pavyktų išspręsti keletą problemų: užtikrinti ramų vietos gyventojų ir svečių poilsį naktį bei suvaržyti nusikalsti linkusių asmenų patekimą prie jūros.

Šis draudimas galiotų nuo birželio 1 d. iki rugpjūčio 31 d.

Dar viena svarstoma naujovė - įvesti nuolatinį vienos krypties eismą gatvėse, esančiose miesto dalyje tarp J. Basanavičiaus gatvės ir Birutės parko.

"Įvedus tokią naujovę, vienoje eismo juostoje būtų leidžiama statyti automobilius. Taip padaugėtų vietų transporto priemonėms, be to, tikimės, sumažėtų avaringumas. Vienintelė neigiama pasekmė - kai kuriems žmonėms šiek tiek pailgėtų kelias norimos vietos link", - "Vakarų ekspresui" aiškino policijos viršininkas.

Jis žada, kad bus atsižvelgta į palangiškių nuomonę. Sprendimą dėl abiejų siūlymų įgyvendinimo tikimasi priimti balandžio pabaigoje, dar iki naujojo vasaros sezono pradžios.

Beje, praėjusiais metais irgi svarstytos abi naujovės, tačiau tąkart miesto valdžia jų įgyvendinti taip ir nesiryžo - esą taip būtų sukurta nepatogumų poilsiautojams.

"Tačiau reikia rūpintis ir ramybe mieste, ir saugumu - eismo taip pat. Tad jeigu būtų įgyvendinti šie mūsų siūlymai, imtumėmės dar vieno - keisti tvarką Vytauto gatvėje. Čia būtina atskira eismo juosta dviratininkams.

Dabar jie važinėja šaligatviais, laviruoja tarp pėsčiųjų, čia pat malasi dviračius minantys rikšos, keturračiai nuomojami dviračiai. Jau yra buvę incidentų, laimei, iki šiol jie pasibaigdavo palyginti neskaudžiai.

Padėtį pataisytų atskira eismo juosta, maždaug 1,2 metro pločio, tik reikia išspręsti automobilių statymo kelkraščiuose klausimą", - vėlesnius galimos eismo pertvarkos etapus Palangoje minėjo A. Katkauskas.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder