Palangos aplinkkelio projektas į stalčių neguls

Palangos aplinkkelio projektas į stalčių neguls

Ministro pirmininko tarnyboje vyko Viešojo ir privataus sektorių partnerystės projektų komisijos posėdis. Jo metu buvo aptarta Lietuvos automobilių kelių direkcijos prie Susisiekimo ministerijos įgyvendinamo viešojo ir privataus sektorių partnerystės projekto „Palangos aplinkkelio tiesimo ir eksploatacinės priežiūros“ tolesnio vystymo klausimas.

 Lietuvos automobilių kelių direkcija pristatė projekto įgyvendinimo eigą ir jo tolesnio vystymo perspektyvas.

 „Tai pirmasis tokio pobūdžio viešojo ir privataus sektorių projektas transporto srityje. Projektas naudingas tiek aplinkosaugos, tiek ekonominiu aspektu. Jam pritaria Palangos miesto vadovai ir gyventojai“, - teigė susisiekimo viceministras Vladislav Kondratovič.

 Šiuo metu sunkiasvorių ir kitų transporto priemonių vairuotojai, vykstantys iš Klaipėdos į Palangos oro uostą, Šventąją ir Latvijos pajūrio miestus, turi užsukti į Palangą ir važiuoti per šį kurortinį miestą. Įgyvendinus projektą, palangiškiai išsivaduotų nuo minėtų transporto priemonių srauto.

Viešojo ir privataus sektorių partnerytės projektų komisija posėdyje nutarė, kad yra tikslinga toliau vystyti Palangos aplinkkelio projektą. Kitą savaitę vyksiančiam Vyriausybės posėdžiui Susisiekimo ministerija turės parengti su šiuo projektu susijusius sprendimus.

 Palangos miesto meras Šarūnas Vaitkus šį komisijos nutarimą vadina sveikintinu. „Sprendimas tęsti šio projekto įgyvendinimą labai svarbus ekologine prasme – nutiesus aplinkkelį, tranzitiniam transportui nebereikės važiuoti per miesto centrą. Palanga yra kurortas, tad vienas iš mūsų uždavinių – siekti, jog vietos gyventojai ir svečiai galėtų kvėpuoti kuo grynesniu oru“, - pabrėžė Š. Vaitkus.

Kurorto vadovas atkreipė dėmesį, jog su magistraliniais keliais A13 Klaipėda - Liepoja ir A11 Šiauliai - Palanga sutampa miesto Klaipėdos plento ir Kretingos gatvės, nemaža dalis transporto, įskaitant ir sunkiasvorį, važiuoja Palangos miesto gatvėmis, o tai daro neigiamą įtaką Palangos kurorto įvaizdžiui bei aplinkos kokybei. „Buvo apskaičiuota, jog praėjusių metų vasarą per Palangos kelią, kirsdami miesto teritoriją, į Latvijos pusę tranzitu išvažiavo 75 tūkst. automobilių. Daugiausiai tai – sunkiasvoriai automobiliai, kurie tranzitu veža prekes iš Klaipėdos jūrų uosto į Latviją. Tad aplinkkelis padėtų išspręsti ne tik ekologines, bet ir transporto spūsčių problemas“, - kalbėjo Š. Vaitkus.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder