Palangoje vyko šeštoji Turgaus šventė

Palangoje vyko šeštoji Turgaus šventė

Šeštadienį Palangoje vyko jau tradicija tapusi šeštoji apsipirkimo turguje šventė. Ji simbolinė - skirta Pasaulinei maisto dienai paminėti. Renginys pasižymėjo įvairiomis pramogomis – dainomis, netradicinėmis varžytuvėmis, balandžių paroda. Pajūrio bei kitų regionų gyventojus subūrusi šventė traukė ne tik pasižmonėti, apsipirkti, bet ir pasilinksminti.

Sparnuočių puošnumas neliko nepastebėtas

Gausiai susirinkusių žmonių apsuptyje iš toli buvo galima išgirsti, atrodytų, įprastus balandžių skleidžiamus garsus, tačiau sparnuočiai nekasdieniški – dekoratyvinių veislių, parodiniai. Pasak Palangos balandininkų klubo pirmininko Reinoldo Liaudansko, Lietuvos dekoratyvinių balandžių augintojų asociacijos ir Palangos balandininkų klubo tandemas sukvietė visos Lietuvos balandžių aistruolius pademonstruoti gyvuosius eksponatus. Parodoje vyko gražiausio balandžio rinkimai. Susirinkę palangiškiai ir miesto svečiai išdalintuose lapeliuose balsavo už favoritus. Ramūno Naruševičiaus, Lietuvos dekoratyvinių balandžių augintojų asociacijos prezidento teigimu, ekspozicijoje demonstruotos ir lietuviškos, ir kitų kraštų veislės. ,,Nuo šių metų įstojome į Europos balandžių augintojų asociaciją, siekiame įteisinti 13 lietuviškų veislių Europos mastu‘‘.

Savo balandžių kolekciją pristatė ir Klaipėdos klubas. Pasak pirmininko Eitnoro Tamošausko, asociacija - jauna, gyvuoja maždaug metus. ,,Turime atskirą balandinę, netoli statomo ,,Lidl‘‘ prekybos centro, gyvenamųjų namų kvartale‘‘,- teigė pašnekovas.

Varžytuvės tiek vyrams, tiek moterims

Organizatorių surengtose varžybose, linksmose atrakcijose buvo galima išvysti netradicinių rungčių, skirtų abiejų lyčių jėgoms: dvikova šiaudų maišais, obuolių valgymo, kiaušinių mėtymo čempionatai, bėgimo su bulvių maišais, vinies kalimo, kalakuto laikymo varžybos. Remiantis praėjusių metų praktika, kai kurios rungtys šiais metais buvo sudėtingesnės, pavyzdžiui, vietoje 7 kg svorio gyvo kalakuto – 8 kg svorio paukštis. Laimėtojams atitekę prizai glaudžiai susiję su turgaus tematika – daržovės, kiti praktiškai panaudojami produktai ar daiktai.

,,Taikliosios rankelės‘‘ vinies kalimo rungtyje moterų grupėje laimėjusios palangiškės Anicetos Tamošaitienės teigimu, moteris šventėje dalyvauja kasmet, tačiau varžytuvėse dalyvavo pirmąjį kartą. Paklausta, ar vinį gyvenime yra kalusi ir kitur, palangiškė pašmaikštavo: ,,Kai namą statėmės, patys viską ir kalėme, ir gręžėme, ir dar daug ko reikėjo‘‘.

Kitos rungties - bėgimo su bulvių maišais - laimėtoja, prisistatyti nepanorusi vilnietė, užsiminė, kad šiuo vėlyvu rudenišku metu Palangoje atostogauja. ,,Sezoniškumas neturi didelio skirtumo, Palangoje visada gera",- pasidalino savo mintimis sostinės gyventoja.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Raktažodžiai

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder