Palangoje vėl pakvipo stintomis

Palangoje vėl pakvipo stintomis

Vidurdienį kurorte prasidėjo jau vienuoliktoji „Palangos stinta“.

Šventės pradžią paskelbė Palangos meras Šarūnas Vaitkus ir prezidentė Dalia Grybauskaitė.

„Labai džiaugiuosi, kad galėjau atvykti pas jus, nes sugebate švęsti stintų šventę prieš pat vasario 16-ąją arba per ją“, - kalbėjo prezidentė, džiaugdamasi geru oru.

Stintų yra

„Stintos – pavasario kvapas, geros nuotaikos kvapas, saulės spalva. Džiaugiuosi, kad miestas vis gražėja, kad suvažiuoja žmonės čia iš visur, ne tik iš Lietuvos. Sveikinu jus ne tik su Stintų švente, bet ir su rytojaus švente, su Vasario 16-ąja“, - sakė D. Grybauskaitė.

Prezidentei kurortas, dėkodamas už rūpinimąsi žvejų interesais šiandien suteikė ir Stintų ordino riterio vardą bei įteikė tai pažyminčias regalijas.

Žuvys populiarios

Nors buvo nuogąstaujama, kad stintų šiemet pagaunama nedaug, šventėje jų buvo siūloma gana nemažai. Šviežių stintų kilogramas siūlomas už 25 litus, porcija keptų stintų kainuoja 10-12 litų, marinuotų stintų stiklainiukas – 22-25 litus. Už porciją žuvienės šventės svečiai moka po 5-7 litus.

Netrūksta ir įvairių rūkytų žuvų. Viena prekiautoja stebėjosi, kad šiemet žmonės labiausiai perka ne tik stintas, bet ir brangesnes žuvis.

„Anksčiau pirkdavo pigesnes, o šiandien kol kas jomis mažai kas domisi, perka brangias, pavyzdžiui, šamus“, - kalbėjo prekeivė.

J. Basanavičiaus gatvėje vėl neišvengiama spūsčių – kavinės siūlo vaišintis ne tik žuvimi, bet ir karštais gėrimais, užkandžiais. Praeivius domina ir šventinis jomarkas – siūlomi įvairūs skanėstai, papuošalai, aksesuarai, žolelių arbatos.

Renginių netrūksta

Keptas stintas ir kareivišką košę nemokamai dalija policijos pareigūnai. Pasak Klaipėdos apskrities vyriausiojo policijos komisariato atstovo spaudai Albino Strumylos, pasiruošta išdalyti apie 300 porcijų košės.

„Gal išeis ir 500, jei mažiau į lėkštes dėsim“, - juokavo A. Strumyla, stebėdamas žmones, išsirikiavusius prie pareigūnų palapinės. Čia pat buvo dalijami ir atšvaitai, atmintinės, kaip elgtis įtariant, kad susidūrėte su telefoniniu sukčiumi.

Ką tik prasidėjo ir stintų barbekiu čempionatas, kuriame šiemet varžosi 8 komandos. Apdovanojimų laukia ir nuo pat ryto stintų laukę meškeriotojai, dalyvavę varžybose.

Vėliau dar laukia tradicinė inkaro kilnojimo rungtis bei stintų valgymo čempionatas.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder