Palangoje pradeda darbą, o Klaipėdoje vis dar svarstoma

Palangoje pradeda darbą, o Klaipėdoje vis dar svarstoma

Antradienį darbą paplūdimiuose pradedantys Palangos gelbėtojai apie ankstesnę gelbėtojų darbų pradžią privertė pagalvoti ir Klaipėdos savivaldybę. Uostamiesčio gelbėtojams gali tekti pradėti darbuotis dviem savaitėmis anksčiau nei įprastai - nuo gegužės 16 d.

Savivaldybės darbuotojų teigimu, sezono pradžios, o sykiu ir gelbėtojų darbo pradžios klausimas bus svarstomas šiandien. Pateiktos dvi datos - gegužės 16 d. ir birželio 1 d. Darbus pradėti anksčiau bus siūloma dėl atšilusių orų ir padidėjusio žmonių srauto paplūdimiuose. Praėjusiais metais gelbėtojai darbavosi nuo pirmosios vasaros dienos.

"Kol kas geri orai buvo tik savaitę. Darbo dienomis paplūdimiuose žmonių buvo nedaug. Artėja lietingi orai ir nebus taip karšta. Vanduo iki šiol šaltas. Šilti orai atėjo anksčiau, tai savaitgalį žmonių padaugėjo. Jie pasiilgo šiltų dienų", - sakė Aleksandras Siakki.

Šią vasarą gelbėtojų skaičius nesikeis - žmonių saugumu Smiltynės ir Melnragės bei Girulių paplūdimiuose rūpinsis 77 gelbėtojai.

Neringos gelbėtojai darbą pradės nuo birželio 1 d. Tokį sprendimą priėmė įsakymą pasirašiusi Savivaldybės administracija. Pasak gelbėjimo tarnybos viršininko Gintaro Kuprio, atrankos jau vyksta ir gelbėtojų skaičius nesikeis.

"Tikriausiai liksime su 40 žmonių. Savaitgalį žmonių buvo nemažai. Gerai, kad vanduo šaltas. Mažai žmonių maudėsi", - sakė jis.

Beje, neseniai pasigirdo siūlymai į Neringos pliažus siųsti ugniagesius, tačiau pats G. Kuprys tokios informacijos "Vakarų ekspresui" patvirtinti negalėjo.

"Manau, kad kaip dirbome, taip ir dirbsime. Iš dalies ugniagesių pagalba būtų kaip ir gerai, bet kai kurie mūsų gelbėtojai patys yra profesionalūs ugniagesiai", - teigė Gelbėjimo tarnybos viršininkas.

Anksčiausiai darbą pradėjusios Palangos gelbėjimo stoties gelbėtojai budės iki rugsėjo vidurio.

"Šiuo metu atliekame pasirengimo darbus - tvarkome, valome patalpas, tačiau technika jau parengta, kad, esant poreikiui, galėtume išskubėti į pagalbą. Nuo šiandien, gegužės 15 d., oficialiai pradedame budėjimą. Pradės veikti ir trumpasis gelbėtojų pagalbos telefono numeris - 1509", - pranešime cituotas Palangos gelbėtojų vadovas Jonas Pirožnikas.

Šventosios gelbėtojai į darbus kibs nuo birželio 1 d. Ten bus budima iki rugsėjo 1 d.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder