Palangiškiai atmušė verslininkų ataką

Palangiškiai atmušė verslininkų ataką

Vilniaus „Siemens" areną valdanti bendrovė „Universali arena" niekaip negali pamiršti pajūryje patirtos nesėkmės. Netekusi galimybės šeimininkauti ir Palangos koncertų salėje, ji paskelbė karą kurorto savivaldybei ir miesto valdžioje esantiems politikams.

Tačiau pirmasis teisminis mūšis baigėsi visišku vilniečių pralaimėjimu. Temidė aiškiai pareiškė, kad koncertų salės koncesijos sutartis negali būti nutraukta.

Klaipėdos apygardos teismas išnagrinėjo civilinę bylą pagal bendrovės „Universali arena" patikslintą ieškinį Palangos miesto savivaldybės administracijai ir Palangos miesto savivaldybės tarybai. Ieškinys atmestas. Negana to, ieškovė dar privalės atlyginti trečiojo asmens, bendrovės „Pajūrio infrastruktūra", patirtas 2128,60 euro bylinėjimosi išlaidas.

„Universali arena" teismo prašė Palangos valdžią įpareigoti nedelsiant nutraukti su UAB „Pajūrio infrastruktūra" pasirašytą Palangos koncertų salės koncesijos sutartį ir skelbti naują jos valdymo koncesijos konkursą.

Tačiau teismas konstatavo, kad nors „Universali arena" ir dalyvavo minėtame koncesijos konkurse, ji nėra koncesijos sutarties šalis. Taip pat nėra ir subjektas, kuriam įstatymas suteikia teisę ginti viešąjį interesą - neturi procesinio subjektiškumo ginti kitų subjektų ar visuomenės teises ir interesus, reikšti ieškinį viešajam interesui ginti. Nes tik pastarąjį interesą ginantys subjektai gali ginti ne savo, o kitų asmenų pažeistus interesus.

Savo pretenzijas „Universali arena" motyvavo tuo, kad „Pajūrio infrastruktūra" neva nesilaiko koncesijos konkurso sąlygų reikalavimų ir netinkamai vykdo pačią sutartį, o Palangos miesto savivaldybė į tai žiūri pro pirštus. Teigta, jog visi šie esminiai pažeidimai susiję su renginių skaičiumi Palangos koncertų salėje ne turistinio sezono metu ir lankytojų pritraukimu į juos. Neva skaičiai yra mažesni, nei turėtų būti. Ieškovė neslėpė, kad apie tai sužinojo iš viešai skelbiamos informacijos.

Palangos miesto savivaldybės administracija patikino, jog 77 renginius ne turistinio sezono metu įsipareigojusi surengti „Pajūrio infrastruktūra" sutarties nepažeidė, nes „Universali arena" netinkamai įvardija laikotarpį, kuris laikomas neturistiniu sezonu. Be to, ne visi vykstantys renginiai skelbiami Palangos koncertų salės interneto svetainėje.

Pagal koncertų salės finansavimo Europos Sąjungos lėšomis sutartį, per 3 metus po šio projekto įgyvendinimo įsipareigota pritraukti mažiausiai 240 tūkstančių lankytojų. Pasak Palangos miesto savivaldybės administracijos, nuo salės atidarymo 2015 metų gruodžio 12 d. iki 2019 metų vasario 19 d. joje vykusiuose renginiuose apsilankė 242 300 žmonių. Šį faktą patvirtino ir ES paramos naudojimą kontroliuojanti Lietuvos verslo paramos agentūra.

Virsmas iš kurorto Vasaros estrados į Palangos koncertų salę kainavo apie 9,3 mln. eurų. Iš jų 4,4 mln. eurų skyrė miesto savivaldybė, 2 mln. gauti iš Vyriausybės investicinės programos, o likę 2,9 mln. eurų yra iš ES struktūrinių fondų.

Palangos miesto savivaldybė 20 metų galiosiančią sutartį su „Pajūrio infrastruktūra" pasirašė 2018 metų sausio pabaigoje. Prieš tai net du koncesijos konkursai neįvyko, nes neatsirado norinčiųjų pasirašyti sutartį 10 metų. Trečiojo laimėtojas savivaldybei pasiūlė 154 tūkstančių eurų metinį koncesijos mokestį. „Universali arena" konkurse liko antra.

„Pajūrio infrastruktūros" akcininkė bendrovė „Infrastruktūra LT" dar valdo uostamiesčio „Švyturio" areną, Klaipėdos baseiną ir Girstučio baseiną Kaune.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder