Palangą išjudino festivalis "Sportas visiems"

Palangą išjudino festivalis "Sportas visiems"

Penktadienio vakarą buvo atidarytas 21-asis festivalis "Sportas visiems". Net tris dienas vyksiantis renginys sutraukė tūkstančius sportininkų iš visos Lietuvos.

Su fanfaromis, šūkiais, skanduotėmis ir dainomis saulėtomis Palangos gatvėmis keliavęs paradas nuvedė į Palangos miesto stadioną.

Čia iškilmingai atidarytas daugiau nei dvidešimtmetį vykstantis festivalis "Sportas visiems", skirtas Lietuvos Nepriklausomybės atkūrimo 25-osioms metinėms paminėti. Šventės organizatoriai neslepia, jog po renginių ir varžybų gausos tikimasi suskaičiuoti per 5 tūkst. šventės dalyvių, o ne ką mažiau įsitraukti į šventės programą turėtų ir kurorte poilsiaujantys turistai.

Renginyje dalyvavę Kūno kultūros ir sporto departamento generalinis direktorius Edis Urbanavičius, Palangos miesto meras Šarūnas Vaitkus, festivalio organizatorius Algis Bronislovas Vasiliauskas sveikino festivalio dalyvius, linkėjo ištvermės ir tikėjosi, jog suvažiavęs jaunimas gerbs ir mylės Palangą.

A. B. Vasiliauskas nusistebėjo kai kurių žmonių priekaištais, jog festivaliui tiek mažai dienų yra per maža. Vis dėlto jis pabrėžė, jog daugelis festivalių vyksta tik vieną dieną, tad už tos vienos aktyviausios dienos slypi daug jaunuolių triūso, ryžto ir darbo.

Tarp sportininkų ir kurortų valdžios atstovų buvo pasirašyta bendradarbiavimo sutartis, o susirinkęs jaunimas ovacijomis palydėjo legendinių sportininkų iškeltą festivalio vėliavą.

Nors vakar jau buvo sportuojama, daugiausia renginių numatoma šiandien. Savo jėgas kurorto svečiai galės išbandyti daugiau kaip 50 sporto rungčių, varžybų ir kitų atrakcijų. Sportinė dvasia bus juntama įvairiose Palangos bei Šventosios erdvėse – paplūdimyje, J. Basanavičiaus g., Jūratės ir Kastyčio skvere, prie jūros tilto, miesto stadione, universalioje sporto arenoje, sporto aikštynuose ties Šventosios pagrindine mokykla.

Festivalio organizatoriai neabejoja – maudynės jūroje, mankšta, gatvės krepšinis 3x3, lauko teniso, tinklinio, futbolo bei mažojo futbolo ir kitos varžybos tikrai sudomins sporto mėgėjus.

Poilsiautojams bus siūloma išbandyti savo jėgas ir paprastesnėse, išankstinio pasirengimo nereikalaujančiose rungtyse, tokiose kaip smiginis, baudų mėtymas į krepšį, ar net pasagų mėtymas, rankos lenkimas, šaudymas pneumatiniu šautuvu, šiaurietiškas ėjimas, slalomas su futbolo kamuoliu, riedutininkų varžybos ir kitose.

Nenorintieji sportuoti, galės tiesiog paganyti akis – visą dieną mieste vyks Lietuvos sportinių šokių federacijos ir moterų fitneso pasirodymai, Lietuvos moterų sporto asociacijos kolektyvų pasirodymai, festivalį „Sportas visiems“ praturtins ir tarptautinis vakarietiškų linijinių SOLO stiliaus šokių festivalis „PALANGA 2015“. Scenoje pasirodys ir Lietuvos asociacijos „Gimnastika visiems“ grupės ir „Džiaugsmo gimnastikos“ konkurso laureatai.

Be kitų renginių, sporto entuziastai ypatingai kviečiami aktyviai dalyvauti šeštadienį vyksiančiame festivalio Taikos bėgime nuo centrinio miesto stadiono iki Jūratės ir Kastyčio skvero. Kiekvienas Taikos bėgimo dalyvis gaus atminimo numerį, taip pat bus įsteigti prizai gausiausiam sporto klubui, gausiausiai klasei ir kt.

Sekmadienį Palangoje bei Šventojoje taip pat bus apstu renginių: mankšta, bėgimas bei maudynės jūroje, lėkščiasvydžio, paplūdimio tinklinio, regbio bei kitos varžybos.

Apie festivalį „Sportas visiems”:

Festivalį „Sportas visiems“ organizuoja Lietuvos asociacija „Sportas visiems“ – tai 1991 metais įkurta visuomeninė organizacija, savanoriškais pagrindais vienijanti Lietuvos Respublikos teisingumo ministerijoje įregistruotas respublikines visuomenines kūno kultūros, sporto ir turizmo organizacijas, plėtojančias sveikatą stiprinančią kūno kultūrą ir mėgėjų sportą.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder