Palanga: agresyviems šunims - privalomi leidimai

Palanga: agresyviems šunims - privalomi leidimai

Palangos miesto taryba priėmė taisykles, kurios numato, jog nuo spalio 1 d. norintieji laikyti agresyvioms veislėms priskiriamus šunis, turės gauti specialių leidimą. Jis bus privalomas ir jau laikantiems tokius šunis.

Pasak Palangos miesto savivaldybės Sanitarijos inspekcijos vyriausiojo specialisto Rolando Martinkaus, šios taisyklės priimtos laikantis Gyvūnų globos, laikymo ir naudojimo įstatymo.

Leidimai bus privalomi šunims iš dar 2002 m. Valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos direktoriaus įsakymu patvirtinto agresyvių šunų veislių sąrašo. Joms priskiriami amerikiečių pitbulterjerai, bandogai (amerikiečių mastifai), amerikiečių stafordšyro terjerai, stafordšyro bulterjerai, amerikiečių buldogai, Argentinos dogai, Fila Brasileiro (Brazilų mastifai), kangalai (Turkų aviganiai), Kaukazo ir Pietų Rusijos aviganiai.

Anot R. Martinkaus, norint įsigyti, laikyti, veisti, dresuoti ar prekiauti agresyviais šunimis tiek juridiniams, tiek fiziniams asmenims reikės gauti pažymas iš tam tikrų institucijų. Policijos komisariatas turės patvirtinti, ar asmuo nėra teistas už tyčinius smurtinius nusikaltimus ir teistumas neišnykęs arba nepanaikintas. Taip pat bus tikrinama, ar asmuo nėra įrašytas į sveikatos priežiūros įstaigos įskaitą dėl alkoholizmo, narkomanijos ar psichinės ligos. Privaloma bus pateikti ir šuns kilmės bei vakcinavimo dokumentus, taip pat gauti informaciją iš licencijuotų įstaigų apie įsiūtas integrines mikroschemas, tatuiruotes. Surinkus visus šiuos dokumentus, savivaldybėje bus išduodamas leidimas.

Anot R. Martinkaus, iki šiol Palangos mieste jokių problemų dėl agresyvių šunų nebuvo kilę, tačiau taisyklės įvestos norint išvengti būsimų nesusipratimų, rinkti informaciją apie tokių šunų skaičių bei laikantis įstatymo. Ateityje, R. Martinkaus teigimu, atsiras ir tam tikros sankcijos nesilaikantiems šių taisyklių.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder