Pakeista prekybos šviežia žuvimi vieta

Pakeista prekybos šviežia žuvimi vieta

Prekyba šviežia žuvimi Klaipėdoje sunkiai skinasi kelią, tačiau įveikdama tam tikrus trukdžius vis dėlto vyksta.

Nuo birželio 7 d. priekrantės žvejai prekiauti šviežia žuvimi pradėjo kasdien, tačiau kitoje vietoje nei prieš tai buvę bandymai, t. y. ne Danės upės krantinėje. Be to, žuvis parduodama ne iš laivo, o iš autobusiuko.

Anksčiau bandyta prekiauti Danės upės krantinėje, tarp Pilies tilto ir senojo AB "Smiltynės perkėla" administracinio pastato, buvusios "Prieplaukos". Tačiau toje vietoje buvo sunku iš laivo iškrauti dėžes su žuvimi, o pastatyti toje vietoje specialų autobusiuką, skirtą prekiauti žuvimi, Klaipėdos miesto savivaldybė vis dėlto nedavė leidimo.

Dabar rytą, apie 6-7 val., atplaukia laivas į Pilies uostelį, iš jo žuvis iškraunama į autobusiuką ir jis atveža ją į prie senosios perkėlos esančią pirmąją automobilių stovėjimo aikštelę. Iš autobusiuko per dieną prekiaujama du kartus: nuo 8 iki 12 val. ir nuo 16 iki 19 val.

Pirmoje automobilių stovėjimo aikštelėje prie senosios perkėlos jau prekiauta ketvirtadienį, prekiaujama penktadienį, bus prekiaujama ir šeštadienį, ir sekmadienį - žodžiu, dabar bandoma šviežią žuvį pardavinėti 7 dienas per savaitę.

Pakeitus vietą, prekyba kol kas vyksta vangiai. Ketvirtadienį parduota tik 20-30 kilogramų žuvies. Klaipėdiečiams tiesiog trūksta informacijos apie tai, kur ir kada galima nusipirkti šviežios žuvies.

Beje, priekrantės žvejai prekiauja visomis Baltijos jūroje esančių žuvų rūšimis - ne tik menkėmis, bet ir plekšnėmis, ešeriais, perpelėmis, starkiais, otais ir kt. Pabrėžiame, parduodama šviežia, o ne šaldyta žuvis. Ji būna apipilama ledu ir ja galima prekiauti 72 valandas. Ilgiau pastovėjusios žuvies kaina mažesnė nei ką tik sugautos.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder