Pajūryje visuomenė žygiavo "Dragūnų keliais"

Pajūryje visuomenė žygiavo "Dragūnų keliais"

Liepos 14 d. (šeštadienį) įvyko pirmasis visuomeninis pėsčiųjų žygis „Dragūnų keliais“ (Klaipėda-Nemirseta-Klaipėda), skirtas paminėti Lietuvos Didžiojo kunigaikščio Butigeidžio dragūnų motorizuotojo pėstininkų bataliono 20-ąsias įkūrimo metines.

Žygyje dalyvavo virš 100 žygeivių iš visos Lietuvos, o jauniausiam žygio dalyviui Aldui iš Vilniaus birželio 23 d. sukako vos treji metukai. Mažasis žygeivis kartu su tėveliu Artūru ne tik įveikė visą beveik 40 km žygio maršrutą, bet po ilgos ir aktyvios dienos nestokojo geros nuotaikos ir energijos. Žygio dalyviai ryte startavo dragūnų batalione ir keliavo į buvusią bataliono vietą Nemirsetoje (Palangos miesto sav.). Būtent Nemirsetoje buvusiuose sovietinės armijos pastatuose 1992 m. buvo įkurtas dragūnų batalionas, o 1993 m. perdislokuotas į dabartinę vietą Klaipėdoje (Liepojos g.).

Žygeiviai keliaudami ne tik džiaugėsi įspūdingu Pajūrio regioninio parko grožiu, pražygiavo ekologiniu pažintiniu taku „Litorina“, bet ir aplankė II-ojo Pasaulinio karo gynybinius įtvirtinimus Giruliuose. Čia įdomią istorinę ekskursiją surengė baterijos „Memel-Nord“ kolektyvas. Atkeliavę į Nemirsetoje esančią buvusią bataliono rikiuotės aikštę žygio dalyviai susipažino su bataliono įkūrimo istorija, pasistiprino kareiviška koše, atgavo jėgas. Žygis baigėsi sugrįžus į dabartinę dragūnų bataliono dislokacijos vietą Klaipėdoje, kur žygeivių laukė apdovanojimai proginiu žygio ženklu.

Žygį „Dragūnų keliais“ organizavo asociacija „Dragūnų klubas“, burianti esamus ir buvusius Dragūnų bataliono karius. Tai pirmasis klubo organizuotas visuomeninis renginys, skirtas skatinti aktyvų ir sveiką gyvenimo būdą, ugdyti pilietiškumą, puoselėti kultūros ir istorines tradicijas, plėtoti visuomenės ir kariuomenės bendradarbiavimą, propaguoti keliavimą pėsčiomis kaip aktyvią, kultūringą ir aplinką tausojančią laisvalaikio praleidimo formą.

Tikimasi, kad žygis taps gražia tradicija pajūryje ir ateityje suburs dar daugiau keliauti pėsčiomis mėgstančių žmonių.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder