Pajūris duso nuo karščio, poilsiautojų

Pajūris duso nuo karščio, poilsiautojų

Ilgąjį savaitgalį pajūrį ir pamarį iš visos Lietuvos užplūdę vasariškų orų išsiilgę poilsiautojai laikėsi tautinių tradicijų - kaitinosi saulėje, gaivinosi maudydamiesi ir gausiai vartodami alkoholinius gėrimus, o paskui mušėsi tarpusavyje ir su juos tramdančiais pareigūnais. Pastarieji džiaugėsi, kad per tris paras didesnių nelaimių išvengti pavyko.

Kantrybę bandė eilės

Kad savaitgalį prie Baltijos jūros bus karšta tiesiogine ir perkeltine prasme, buvo galima neabejoti jau penktadienį, kai ilgos automobilių eilės nusidriekė tiek prie keltų, keliančių per Kuršių marias į Neringą, tiek prie įvažiavimo į populiariausiu šalies kurortu ir vasaros sostine tituluojamą Palangą.

Tūkstančiams vasariškų orų pasiilgusių lietuvių tiesiog garbės reikalas pasigirti, kad bent vieną šventinę dieną praleido prie Baltijos jūros. Tad kilometrinės automobilių spūstys prasidėjo jau prie viaduko, jungiančio kurortą su Klaipėda ir Kretinga.

Jų neišvengė ir vykusieji į Neringą. Penktadienį naujojoje perkėloje į kitą Kuršių marių krantą trys keltai perplukdė 2420, šeštadienį - 2459 automobilius. Nepasisekė namo važiuojantiems neringiškiams, kuriems eilėse teko stovėti kartu su visais.

Atgal iš Neringos patys įžvalgiausi pajudėjo dar vakar naktį. Likusiųjų vėl laukė kelių kilometrų eilės. Dar prieš vidurdienį jose tvarką prižiūrėjo trys policijos ekipažai.

Iš viso penktadienį ir šeštadienį keltai į Smiltynę perkėlė 36 607 žmones.

Vietiniai pagaliau nusišypsojo

Karštis ir žmonių minios pradžiugino pajūrio verslininkus. Ypač palangiškius, kurie jau garsiai guodėsi tokios blogos vasaros neprisimenantys.

Savaitgalį visos J.Basanavičiaus gatvės kavinės ir barai buvo užpildyti. Tušti liko tik patys brangiausi viešbučių apartamentai.

Neringiškiai jau pirmąją ilgojo savaitgalio dieną pardavė visą rūkytą žuvį, o į kainas dėmesio per daug nekreipę poilsiautojai taip išlaidavo, kad netrukus bankomatuose pritrūko pinigų.

Policijai darbo netrūko

Į Palangą suvažiavo ne tik tūkstančiai pailsėti norinčių lietuvių, bet ir daugybė asmenų, kurių tikslas - prisigerti ir pasimušti. Tiek tarpusavyje, tiek su aplinkiniais.

Teisėsaugininkai pastarųjų viešnagei buvo pasiruošę, tad didesnių nemalonumų išvengta.

Nuo penktadienio iki vakar paryčių į Klaipėdos apskrities VPK Palangos miesto policijos komisariatą atvežti 42 asmenys. 31 iš jų buvo neblaivūs, trys - apsvaigę nuo narkotinių medžiagų. Tramdydami chuliganus pareigūnai naudojo antrankius, kovinių imtynių veiksmus, ašarines dujas ir elektrošoką.

Tarp aršuolių buvo ne tik policininkui į veidą trenkusi mergina, bet ir trys jauni sportininkai - vandensvydininkas bei futbolo ir dziudo jaunimo rinktinių nariai.

Sausakimšame Palangos paplūdimyje penktadienį tramdydamas girtų jaunuolių kompaniją nukentėjo ir kurorto gelbėtojų vadas Jonas Pirožnikas. Jam vienas girtas panevėžietis įkando į koją.

Laikinojo sulaikymo kameros gultų kietumu kelias valandas mėgavosi 23 asmenys.

Nepasisekė 1973 metais gimusiai kaunietei, kuri šeštadienį kurorto Žvejų gatvėje stovinčiame nuomojamame namelyje pasigedo papuošalų, laikrodžių, telefonų ir kitų daiktų, kurių vertė 25 tūkst. litų.

Užvakar vakare medikų pagalbos prireikė blauzdikaulį susilaužusiam 1985 metais gimusiam Kauno gyventojui. Jis nukentėjo per avariją, kai Ošupio take, skirtame tik pėstiesiems ir dviratininkams, važiavo ketveriais metais jaunesnės draugės vairuojamu motoroleriu. Mergina jo nesuvaldė ir atsitrenkė į medį.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder