Pajūrio kempingas pretenduos į keturias žvaigždutes

Pajūrio kempingas pretenduos į keturias žvaigždutes

Jau pradėti statyti nameliai Pajūrio kempinge teikia vilties, kad jau šį vasaros sezoną jis taps kur kas patrauklesnis turistams. [CITATA]

"Jau pastatyti du keturviečiai nameliai, esame suplanavę, kad iki birželio jų stovės bent 8, o iš viso namelių turėsime 12. Erdvūs, komfortiški, pagaminti čia pat - Triušeliuose", - pasakojo Klaipėdos turizmo ir kultūros informacijos centro direktorė Romena Savickienė.

Kai bus tinkamai įrengti visi nameliai, dabar tik dviem žvaigždutėmis vertinamas kempingas galės pretenduoti į keturias.

"Tam, kad gautume keturias žvaigždutes, dar reikės šiek tiek investicijų, nes yra įvairių reikalavimų. Pavyzdžiui, kad būtų lyginimo lentos, pusėje namelių turi būti televizoriai. Taip pat reikės samdyti daugiau personalo, nes namelius reikės tvarkyti. Daug kas priklausys nuo turimų lėšų, bet yra vilties, kad šią vasarą jau galėsime siūlyti turistams komfortiškesnę viešnagę", - pasakojo R. Savickienė.

Iš viso nameliams su visa įranga ir baldais numatyta išleisti per pusę milijono litų - 567 tūkst. Didžiąją dalį - 348 tūkst. litų - skirs Europos Sąjungos fondai, likusi suma bus paimta iš Klaipėdos savivaldybės biudžeto.

Tikimasi, kad įrengus namelius kempingas bus kur kas patrauklesnis turistams. Mat lietuviškos vasaros nėra pačios tinkamiausios poilsiauti palapinėse.

Praėjusį sezoną Giruliuose esančiame kempinge apsilankė 50 proc. mažiau turistų, palyginti su 2011 metais. Pagrindinė to priežastis - lietinga ir šalta vasara.

"Iki šiol čia galėjome priimti tik tuos žmones, kurie atvyksta su palapinėmis ar nameliais ant ratų. Tad oras atvykstančiųjų skaičiui turėjo didelę įtaką", - pastebėjo R. Savickienė.

Daugiausia turistų Pajūrio kempinge paprastai sulaukiama iš Lietuvos, Vokietijos, Olandijos, Prancūzijos, Lenkijos, Suomijos. Pernai jų buvo atvykę ir iš Bulgarijos, Liuksemburgo, Japonijos, Slovėnijos.

 

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder