Pajūrio kempingas į ateitį žiūri pozityviai

Pajūrio kempingas į ateitį žiūri pozityviai

Prieš trejus metus Giruliuose įsikūręs "Pajūrio" kempingas ir toliau sėkmingai tęsia savo veiklą pritraukdamas vis daugiau Lietuvos ir užsienio šalių turistų. Klaipėdos turizmo ir kultūros informacijos centras (TIC) neslepia užmačių ateityje susilaukti dar daugiau dėmesio.

"Galima pasidžiaugti - palyginti praėjusius metus su 2009-aisiais, turistų su palapinėmis padaugėjo net 74 procentais, o atvykstančiųjų su kemperiais - 65 procentais. Mūsų kempingo populiarumas, ypač įstojus į tarptautines kempingų asociacijas, yra labai ryškus", - sakė "Pajūrio" kempingą kuruojančio TIC direktorė Romena Savickienė.

Tiesa, "Pajūrio" kempingo darbuotojai neslepia, kad birželį buvo sulaukta mažiau stovyklautojų nei gegužę. Esą didžiausią įtaką tam daro kartais aplankantys blogi orai. Nepaisant to, į ateitį jie žvelgia pozityviai: "Dėl narystės tarptautinėse asociacijose informacija apie mus pasiekiama daugelyje užsienio šalių, tad populiarumas turėtų tik augti."

Anot R. Savickienės, šįmet "Pajūrio" kempingas sezoną pradėjo anksčiau, tačiau didžiausio turistų antplūdžio laukiama šį mėnesį. TIC direktorė tikisi, kad pasibaigus sezonui stovyklavietė neliks tuščia.

"Labiausiai tikimės sėkmingo kempingo panaudojimo ne sezono metu. Sezono metu jis yra tikrai apkrautas, o sezonui pasibaigus visus kviečiame kempingo teritoriją nuomotis įvairiems renginiams, naudotis pirtimis, vaikų žaidimų ir sporto aikštelėmis", - sakė R. Savickienė.

Manoma, kad "Pajūrio" kempingas ne sezono metu pritrauks daugiau turistų tuomet, kai čia išdygs dvylika stacionarių namukų. Kol kas jų techninis projektas yra sustabdytas, tačiau jau netrukus turėtų būti iš naujo apskaičiuoti techniniai duomenys, pagal kuriuos bus vėl skelbiamas konkursas.

"Mes norėtumėme susitvarkyti su visais techniniais formalumais dar liepą, skelbti konkursą, iki rugsėjo išsirinkti rangovą ir pradėti statyti pastatus. Tikimės, kad iki kito sezono pradžios jie jau bus pastatyti", - sakė R. Savickienė. Anot jos, kiek projekto įgyvendinimui bus skirta lėšų, prognozuoti sunku.

Pastačius namelius esą bus galima priiminėti ne tik su kemperiais ar palapinėmis atvyksiančius svečius, bet ir norinčiuosius apsigyventi ilgesniam laikui.

Kempingas reikalauja nuolatinės priežiūros - pjaunama žolė, atnaujinami susidėvėję įrenginiai. Netrukus bus tvarkoma sporto aikštelės danga.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder