Pagaliau įteisino parko reklamas

Pagaliau įteisino parko reklamas

Sausio pradžioje Poilsio parke pastebėtos nelegalios nuotykių parko "Kar Kar" reklamos pagaliau įgavo teisėtą pavidalą. Leidimas daugiau nei mėnesį nelegaliai kabėjusioms reklamoms buvo išduotos vasario 6 d.

Leidimas "Kar Kar" reklaminėms iškaboms buvo išduotas iki 2012-ųjų pabaigos, tačiau jos kabėjo ir 2013-aisiais. Tai pastebėjo visuomeninio judėjimo "Klaipėdieti! Atgaivinki savo miesto parką" nariai. Nuotykių parko direktorius Mindaugas Žilys sausio pradžioje tikino, jog visi nauji leidimai yra išimami iki sausio pabaigos, todėl visuomenininkai esą vėl paskubėjo teisti.

Tiesa, Poilsio parke kabančios reklamos nelegalios pasirodė ne tik visuomenininkams. Savivaldybės administracijos Licencijų, leidimų ir vartotojų teisių apsaugos skyriaus vedėja Zita Žižytė tikino, jog jokio pereinamojo laikotarpio, skirto išsiimti leidimus, nėra ir reklamos yra nelegalios. Tos pačios nuomonės buvo ir Viešosios tvarkos skyriaus specialistai, M. Žiliui skyrę baudą už nelegalias reklamas. Tiesa, nuotykių parko direktorius šią baudą apskundė Administracinei komisijai, kurios posėdis turėtų vykti artimiausiu metu.

Vasario pradžioje reklamomis dar kartą pasidomėję visuomenininkai buvo nustebinti, jog leidimas pastarosioms vis dar neišduotas, o reklamos tebekaba. Tiesa, jau vasario 6 d. reklamos pagaliau buvo įteisintos.

Pasak savivaldybės administracijos Licencijų, leidimų ir vartotojų teisių apsaugos skyriaus vyriausiojo specialisto Rimanto Armono, prašymas išduoti leidimą reklaminėms iškaboms buvo pateiktas dar sausio pradžioje, tačiau išdavimo procedūra užtruko, mat vyriausiasis miesto dailininkas nesiryžo vienas pats išspręsti šio klausimo. Dėl leidimo išdavimo sprendė Estetinio įvaizdžio komisija.

Anot R. Armono, komisija pagaliau nutarė išduoti leidimą. Pačios reklaminės iškabos buvo šiek tiek keistos, mažintos, o vienos iš viso atsisakyta.

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder