Paaiškėjo  rekonstrukcijos projekto konkurso nugalėtojai

Paaiškėjo rekonstrukcijos projekto konkurso nugalėtojai

Nidos kultūros ir turizmo informacijos centro „Agila“ rekonstrukcijos architektūrinės koncepcijos projekto konkursą organizavęs LAS Klaipėdos apskrities skyrius skelbia galutinius konkurso rezultatus.

Konkurso nugalėtoju ir pirmosios premijos laimėtoju vertinimo komisija pripažino iš trijų miestų – Vilniaus, Kauno, Klaipėdos - architektų suburtą kūrybinį kolektyvą - Marių Morkūną ir bendraautorius Vytenį Ūsą, Andrių Uogintą, Aistę Tarutytę, Liną Gronskytę, Vytautą Lelį, Mantą Gipą, Povilą Kiškionį.

Pagal konkurso sąlygas 8-ių architektų komanda bus apdovanota 20 tūkst. Lt premija ir turės galimybę realizuoti savo projektą. Piniginėmis premijomis taip pat bus apdovanoti ir 2-ąją, 3-iąją ir 4-ąją vietas pelniusių darbų autoriai.

Konkursą laimėjusiame projekte dabartinį Nidos kultūros ir turizmo informacijos centro “Agila” pastatą siūloma rekonstruoti į du naujus statinius ir taip atskirti Kultūros centro bei Turizmo informacijos centro funkcijas. Statinio tūriai išdėstyti taip, jog Nidos miesto centrui atvertų kuo daugiau natūralios gamtinės aplinkos.

Kūrybinės grupės vadovas, architektas Marius Morkūnas sako, jog nedidelė kalvelė, kurią užstoja dabartinis “Agilos” pastatas, ir buvo pagrindinis veiksnys, padiktavęs idėją vertintojų pripažinimą pelniusiam projektui. Laimėtojai neabejoja, jog jų sumanymas bus sėkmingai realizuotas Nidoje, kuri pastaruoju metu statybų klausimu yra tapusi padidinto dėmesio zona.

„Vertinimo komisijoje dirbo atsakingi žmonės. Jeigu komisija balsavo už mūsų projektą, vadinasi, toks objektas sėkmingai gali atsirasti Neringoje“,- sako M. Morkūnas.

LAS Klaipėdos apskrities organizacijos ir Neringos miesto savivaldybės surengtam Nidos „Agilos“ rekonstrukcijos projekto konkursui buvo pateikti 28 darbai. Pirmasis vertinimo komisijos posėdis ir viešas darbų aptarimas įvyko dar š.m. kovo 9-ąją, paskutinis, patvirtinęs oficialius konkurso rezultatus,- balandžio 18-ąją.

Konkurso koordinatorius, LAS Klaipėdos apskrities organizacijos valdybos narys Gintaras Čičiurka sakė, jog ir iniciatoriai, ir organizatoriai konkursą vadina sėkmingu, jo rezultatą - teigiamu. Pretenzijų negauta ir iš dalyvių.

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder