Oro gynybos bataliono kariai treniravosi Baltijos jūroje

Oro gynybos bataliono kariai treniravosi Baltijos jūroje

Praėjusią savaitę Baltijos jūros teritoriniuose vandenyse ties Juodkrante vyko Lietuvos Karinių oro pajėgų Oro gynybos bataliono kovinio šaudymo pratybos su raketinėmis oro gynybos sistemomis „Stinger“ ir RBS–70 „Banguojanti strėlė 13/1“.

Oro gynybos bataliono kariai treniravosi šaudyti nuo Karinių jūrų pajėgų laivo N42 „Jotvingis“ denio. Šaudymai į antvandeninius taikinius buvo atliekami specialiame jūros rajone, kuris pratybų metu buvo uždarytas visiems laivams.

„Pagrindinis šių pratybų tikslas – patikrinti Oro gynybos bataliono naudojamų raketinių oro gynybos kompleksų privalumus ir trūkumus ginant laivą nuo galimų atakų iš oro, taip pat palaikyti karių kovinę parengtį“, – sakė pratyboms vadovavęs pulkininkas leitenantas Rolandas Greibus.

Artimojo nuotolio raketinės oro gynybos sistemos „Stinger“ ir RBS–70 skirtos teritorijų ir svarbių objektų gynybai nuo antpuolių iš oro. Sistemose naudojamos raketos, kurios priklausomai nuo modifikacijų, gali sunaikinti priešišką orlaivį ar kitą taikinį 5 km atstumu ir daugiau nei 3 km aukštyje.

Pagrindinis Karinių oro pajėgų Oro gynybos bataliono uždavinys – sausumos pajėgų ir strateginių objektų oro gynyba. Oro gynybos bataliono kariai yra ginkluoti moderniomis raketinėmis oro gynybos sistemomis RBS-70 ir „Stinger“.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder