Opozicija: Šilutės rajono valdantieji mokesčių mokėtojų pinigais sustiprino koaliciją

Opozicija: Šilutės rajono valdantieji mokesčių mokėtojų pinigais sustiprino koaliciją

Šių metų Lietuvos kultūros sostinės – Šilutės rajono tarybos valdančioji koalicija, nepaisydama sunkmečio, vis didėjančios savivaldybės finansinių įsipareigojimų naštos ir politinių oponentų perspėjimų neišlaidauti, šį ketvirtadienį vis dėlto nusprendė 3 645 litus (neatskaičius mokesčių) per mėnesį uždirbančiai administracijos direktorei "darbietei" Idai Vasiljevienei 50 proc. padidinti atlyginimą.

Kitu sprendimu Tarybos dauguma patvirtino 30 proc. priedus abiem I. Vasiljevienės pavaduotojams – per 3 900 litų dabar uždirbančiai (neatskaičius mokesčių) "tvarkietei" Dainorai Butvydienės ir liberalsąjūdiečių į šias pareigas deleguotam Raimundui Ambrozaičiui, kurio priskaičiuotas mėnesinis darbo užmokestis šiuo metu siekia 3 335 Lt.

Pagal oficialią ir Tarybos sprendimuose įtvirtintą versiją, priemokos prie pareiginės algos administracijos vadovams skiriamos už įprastą darbo krūvį viršijančią veiklą, kai yra padidėjęs darbų mastas atliekant pareigybės aprašyme nustatytas funkcijas.

Tačiau ji labai skiriasi nuo pačios I. Vasiljevienės prieš kurį laiką išsakytosios: esą neteisinga, kad būdama atsakinga už visos savivaldybės administracijos veiklą, ji uždirba mažiau nei kai kurie administracijos skyrių vadovai…

Visai kitokios nuomonės ketvirtadienio posėdyje buvo Tarybos opozicija. Jos vardu pasisakė Liberalų ir centro sąjungai atstovaujantis istorijos mokytojas – ekspertas Algirdas Gečas. Pasak jo, administracijos vadovai per trumpai dirba savivaldybėje ir savo darbu dar neįrodė, kad yra verti didesnio darbo užmokesčio. Kita vertus, anot opozicijos atstovo, dabar, kai Lietuvoje tokia sudėtinga ekonominė padėtis, ir Vyriausybė ragina visus taupyti, tikrai ne laikas kažkam didinti atlyginimus.

Galiausiai A. Gečas pareiškė nuomonę, kad šis sprendimas yra grynai politinis, kuriuo siekiama vienintelio tikslo – mokesčių mokėtojų pinigais sustiprinti valdančiąją koaliciją, ir pareiškė, kad Tarybos opozicija nedalyvaus balsavime dėl priemokų.

Tačiau balsavimo rezultatams tai neturėjo jokios įtakos: už priemokas prie pareiginių atlyginimų administracijos vadukams balsavo visa valdančioji koalicija, turinti 15 mandatų iš 27.

Šilutės rajono savivaldybės kreditorinis įsiskolinimas spalio 1 d. jau siekė beveik 46 mln. litų, arba beveik 42 proc. visų planuojamų metinių pajamų.

Dėl I. Vasiljevienei, D. Butvydienei ir R. Ambrozaičiui padidintų atlyginimų savivaldybės išlaidos darbo užmokesčiui per metus padidės daugiau kaip 60 tūks. litų.

"Šilutės ETA žinios"

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder