Nuogalės Melnragėje - nepajudinamos

Nuogalės Melnragėje - nepajudinamos

Prieš nuogales bejėgiai tiek valdininkai, tiek policija. Jau dešimtmetį bendrame Melnragės pliaže saulėje besikaitinančios nuogos moterys nelinkusios nusileisti. Valdininkai pirštu rodo į policiją, o ši bejėgiškai skėsčioja rankomis.

Neseniai rūkalių, girtaujančiųjų ir šunų savininkų medžioti susiruošęs Klaipėdos miesto savivaldybės administracijos Viešosios tvarkos skyriaus specialistų desantas pirmosios Melnragės paplūdimio nepasiekė.

"Pradėjome patikrinimą nuo antrosios Melnragės ir ėjome į pietus. Tačiau čia mums kelią užstojo legalus moterų pliažas. Toliau eiti nedrįsome", - kuklinosi poskyrio vedėjas Vilius Valius.

Užbėgdamas tolesniems klausimams už akių jis pasakė, kad į tą vietą, kur yra nelegali nuogalių gulykla, net nebūtų ėję.

PAŽEIDIMAS. Nei Administracinių teisės pažeidimų, nei Baudžiamajame kodekse nėra numatyta sankcija už nuogo pasirodymą viešoje vietoje. Pareigūnai gali taikyti tik pastarojo kodekso straipsnį už viešosios tvarkos pažeidimą.

"Viešoje vietoje besiilsinčios nuogos moterys - ne mūsų kompetencija. Jų baudimas nėra įtrauktas į mūsų planą. Gal tai labiau policijos darbas?" - svarstė V. Valius.

"O jos ten dar deginasi?" - klausimu į klausimą atsakė Viešosios tvarkos skyriaus vedėja Kristina Vintilaitė.

Ji taip pat suabejojo, ar nuogalių tramdymas yra savivaldybės tvarkdarių kompetencija.

"Jei kam nors tų moterų elgesys nepriimtinas, gali parašyti pranešimą, o tuomet svarstysime, ko imtis. Gal jūs patartute, kaip jas iš ten išvyti?" - "Vakarų ekspreso" klausė K. Vintilaitė.

Beje, nei Administracinių teisės pažeidimų, nei Baudžiamajame kodekse nėra numatyta sankcija už nuogo pasirodymą viešoje vietoje. Pareigūnai gali taikyti tik pastarojo kodekso straipsnį už viešosios tvarkos pažeidimą: "Tas, kas viešoje vietoje necenzūriniais žodžiais ar nepadoriu elgesiu trikdė visuomenės rimtį ar tvarką, padarė baudžiamąjį nusižengimą ir baudžiamas viešaisiais darbais arba bauda, arba laisvės apribojimu, arba areštu".

Klaipėdos apskrities vyriausiojo policijos komisariato Prevencijos poskyrio viršininkas Kazimieras Sinkevičius nesikrato darbo drausminti nuogales.

"Jei tik savivaldybės darbuotojai mus pakvies, visuomet jiems padėsime. Aišku, tai - viešosios tvarkos pažeidimas, tačiau ne pats baisiausias, kad jam skirtume didžiausią dėmesį. Darbų turime ir daugiau. Be to, mums reikia ieškoti policininkių moterų, kurios galėtų drąsiai prieiti prie tų nuogalių", - "Vakarų ekspresui" sakė pareigūnas.

Galbūt todėl nuogalės kol kas jaučiasi ramios ir trauktis iš šios gulyklos neketinančios. "Jei kam nors nepatinka, tegu nusisuka", - atšauna aršiausios.

"Mums čia patogiausia atvažiuoti, todėl ir deginamės", - motyvą, kodėl nesikaitina oficialiame moterų pliaže, pateikia šnekiausios. Tik tokių mažai. Vos užkalbintos jos nusisuka arba apsiverčia ant pilvo.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Raktažodžiai

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder