Nijolė Laužikienė kol kas nežada grįžti

Nijolė Laužikienė kol kas nežada grįžti

Kultūros viceministrė Nijolė Laužikienė paneigė gandus, esą ji artimiausiu metu planuoja sugrįžti į Klaipėdos miesto savivaldybės administracijos Ugdymo ir kultūros departamento direktorės pareigas.

Pastaruoju metu Klaipėdos savivaldybėje sklando gandai, neva N. Laužikienė planuoja grįžti dirbti į uostamiestį.

Tačiau pati politikė neskuba tokių gandų patvirtinti.

"Bent kol kas nieko panašaus nesvarstau", - kalbėdama su "Vakarų ekspresu" lakoniška buvo N. Laužikienė.

Apie jos ketinimą sugrįžti kol kas sakė nieko negirdėję ir Klaipėdos savivaldybės Teisės ir personalo skyriaus atstovai.

"Oficialiai negirdėjome tokių žinių. Bet kuriuo atveju, jei N. Laužikienė turėtų tokių planų, visų pirma ji turėtų būti atleista iš dabar užimamų pareigų Kultūros ministerijoje ir tuomet kreiptis į Valstybės tarnybos departamentą", - sakė jie.

Tačiau, pasak savivaldybės teisininkų, laikantis visų procedūrų teoriškai yra įmanoma, kad N. Laužikienė vėl galėtų sugrįžti į Klaipėdos miesto savivaldybės administracijos Ugdymo ir kultūros departamento direktorės pareigas.

"Oficialiai ši vieta dar tebėra laisva", - teigė teisininkai.

Pernai jie minėjo, jog pagal teisės aktus, jei N. Laužikienė netektų darbo ministerijoje, ji per tris mėnesius galėtų grįžti į anksčiau užimtas pareigas.

N. Laužikienė viceministrės pareigas pradėjo eiti nuo praėjusių metų rugpjūčio 1 dienos, po to, kai naujasis kultūros ministras Arūnas Gelūnas pakvietė ją dirbti savo komandoje. Tai yra politinio pasitikėjimo pareigos.

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder