Ilgasis Žolinės savaitgalis, nors ir nedžiugino šiltu saulėtu vasaros oru, tačiau atvykusiems į Neringos kurortą neprailgo.
Žolinės dienos vakarą iškilmingai užbaigtas jau 16-asis tarptautinis kamerinės muzikos festivalis "Kuršių nerija". Pabaigos koncerto programa "J.S.Bachas ir A.Vivaldi II'' vyko Nidos Švč. Mergelės Marijos Krikščionių Pagalbos bažnyčios amfiteatre. Viso festivalio, prasidėjusio liepos 27 dieną, metu klausytojai buvo supažindinami su iškiliausiais baroko, klasikos ir šiuolaikinės epochos kūriniais.
Kaip ir kasmet, šiemet rugpjūčio 15-16 dienomis Nidos uosto teritorijoje, Žvejo etnografinėje sodyboje, vyko ir Senųjų amatų dienos. Renginio svečiai dvi dienas turėjo galimybę susipažinti ir iš arčiau stebėti, kaip gaminami kibirėliai iš liepos žievės, apdorojamas gintaras, kepama duona ant akmenų. Susidomėjusieji galėjo patys pasigaminti papuošalų, aplankyti XIX amžiaus vaistinę, susipažinti su to laikmečio lietuvių papročiais, valgiais, burtais bei išmėginti savo taiklumą šaudydami iš lanko ar timpų.
Penktadienį ir šeštadienį netoli jūros įsikūrusiame restorane ",Sensus'' svečiai turėjo galimybę nusikelti į šiltą ir saulėtą Sardinijos salą ragaudami tikrus sardinietiškus patiekalus, pagamintus tikro virtuvės šefo iš Sardinijos Antonijo rankomis. Renginį, kurio metu instrumentinės grupės "Vera Primavera'' akordeonistė Aurelija atliko itališkus kūrinius, kartu su restorano šeimininkais padėjo organizuoti Sardinijos draugų asociacija, sėkmingai tiesianti tiltą tarp savo saulėtos salos ir gražaus, nors ir lietingo, Lietuvos krašto.
Rašyti komentarą