Nesutarė dėl pusės kamino

Nesutarė dėl pusės kamino

"Nenorime mokėti už svetimo namą remontą", - pareiškė į "Vakarų ekspresą" kreipęsi uostamiesčio Jurginų gatvės 10-ojo namo gyventojai.

Žmonių teigimu, namą administruojanti įmonė atliko stogo remontą kitam namui, kuris yra sujungtas su 10-uoju, ir nepranešusi į pastarojo gyventojų sąskaitas įrašė dalį išlaidų.

"Namą administruojanti UAB "Paslaugos būstui" neseniai pateikė 315 litų sąskaitą už stogo remontą. Keisčiausia buvo tai, kad niekada stogo neremontavome ir niekas niekada apie jokį remontą nekalbėjo. Vėliau sužinojau, kad sąskaita ne už stogo remontą, o už kamino skardinimą. Už jį turime sumokėti visi kaimynai, kurių name yra trys", - pasakojo Jurginų g. 10-ojo namo gyventoja Goda Zobėlaitė-Noreikienė.

Anot moters, pradėjus nagrinėti situaciją paaiškėjo, jog gretimos laiptinės kaimynai, kurie pagal registrą gyvena kitame, 12 numeriu pažymėtame, name, tvarkė stogą, kuris yra bendras ir jungia abu namus. Tvarkant kaminą nuspręsta skardinti ne pusę, kuri priklauso jiems, o visą kaminą.

"Viskas būtų kitaip, jei apie šį remontą būtų perspėti visi mūsų namo gyventojai ir būtų pateikta sąmata bei paprašyta sutikimo. Dabar suma už pusės kamino skardinimą atrodo kosminė. Be to, jei būtume žinoję apie mūsų pusės kamino skardinimą, būtume perspėję, kad kitais metais planuojame remontą, kurio metu bus keliamas mansardinis aukštas, todėl kamino skarda bet kokiu atveju bus nuardyta", - piktinosi gyventoja.

UAB "Paslaugos būstui" direktorė Regina Uznienė teigė žinanti apie susidariusią situaciją, tačiau tikino, jog kitaip jos išspręsti nebuvo galima.

Pasak direktorės, stogo remonto darbai ir kaminų skardinimo buvo būtini. Tai privalomieji darbai, todėl atsiklausti gyventojų nuomonės neprivaloma.

"Kadangi vienas kaminas su 12-uoju namu yra bendras, jo skardinimo sumą per pusę ir padalinome. Negalėjome palikti pusiau skustą, pusiau luptą ir apskardinti tik pusę kamino.

Suprantama, kad kai name yra mažai butų ir gyventojų, padalintos sumos atrodo didesnės. Tačiau noriu pabrėžti, kad suma už kamino skardinimą visiems trims kaimynams, kaip teigia ši gyventoja, nebuvo vienoda. Ji priklausė nuo to, koks yra kiekvienam gyventojui priklausančių patalpų plotas. Didžiausią plotą turintiems gyventojams darbai ir kainavo daugiau", - sakė R. Uznienė.

Anot UAB "Paslaugos būstui" direktorės, Jurginų g. 10-ojo namo gyventojų planai išsikelti mansardinį aukštą jai yra žinomi.

"Jie tai planuoja jau seniai. Visas šitas reikalas užsitęsė, o mes laukti nebegalėjome. Juk neaišku, kada pavyks suderinti minėtus darbus, o stogą remontuoti ir kaminus skardinti 12-am namui reikėjo jau dabar. Mūsų atlikti darbai, jei gyventojams pavyktų suderinti reikalus dėl mansardinio aukšto kėlimo, jiems netrukdytų.

Be to, jei gyventojai turi duomenų, jog jau kitąmet pavyks pradėti remontus, galėjo mums pranešti. O dabar nieko nesakė ne tik iš anksto, bet ir tada, kai pamatė, jog prasidėjo stogo remonto darbai. Juk dar ir tada galėjo kreiptis ir išsiaiškinti situaciją", - teigė R. Uznienė.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder