Nesusimokėjusius vairuotojus jau gaudo anstoliai

Nesusimokėjusius vairuotojus jau gaudo anstoliai

Intensyviai pradėję dirbti Klaipėdos savivaldybės Viešosios tvarkos skyriaus darbuotojai nesusimokėjusiems už automobilio stovėjimą nebepalieka jokių šansų išvengti baudos - jau net 80 bylų perduota anstoliams.

Pasak Klaipėdos savivaldybės Viešosios tvarkos skyriaus vedėjos Kristinos Vintilaitės, kone penktadalis vairuotojų gavę protokolą, kad nesusimokėjo už automobilių stovėjimą vengia susimokėti baudą.

"Reikia pasidžiaugti, kad 80 procentų pažeidėjų susimoka pinigus iš karto. Jiems taikoma minimali bauda - 40 litų. Tačiau jei, gavę pažeidimų protokolą, pažeidėjai vengia sumokėti baudą - jų bylos keliauja į Administracinę komisiją prie Klaipėdos miesto tarybos. Komisijoje vairuotojams skiriamų baudų vidutinis dydis siekia 110 litų. Tačiau nemažai yra tokių, kurie net neatvyksta į komisiją. Jei per 40 dienų po komisijos sprendimo vairuotojas baudos nesusimoka, darbo imasi antstoliai. O jie, patikėkit, dirba labai uoliai", - pasakojo K. Vintilaitė.

Ji pabrėžė, kad tokiems piktybiniams pažeidėjams bauda išauga net kelis kartus, nes tenka padengti ir anstolių išlaidas - preliminariai, 200 litų.

"Išvengti atsakomybės nėra jokių šansų", - tikino K. Vintilaitė.

Pasak jos, nors ir retai, tačiau kai kuriems vairuotojams pavyksta įrodyti, kad jie neprivalo susimokėti baudos. Pavyzdžiui, pažeidimas buvo užfiksuotas tuo metu, kai vairuotojas buvo nuėjęs įsigyti talono.

"Bet pasitaiko ir kuriozinių situacijų, kai, atvykę susimokėti baudos, vairuotojai palieka savo automobilį ir vėl nesusimokėję už stovėjimą ir juos užfiksuoja. Užvakar buvo net du tokie atvejai", - pasakojo K. Vintilaitė.

Pasak jos, kas savaitę fiksuojama maždaug po 350 pažeidėjų.

Nuo kovo 1 dienos jau užfiksuota per 12 tūkst. tokių pažeidimų, o protokolų surašyta tik 5 tūkst. Šiuo metu protokolus rašo 4 skyriaus darbuotojai, tačiau pajėgas iki metų pabaigos ketinama pastiprinti ir tam darbui skirti dar bent du darbuotojus.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder