Nesumokėjusių rinkliavos nebaus iki balandžio

Nesumokėjusių rinkliavos nebaus iki balandžio

Centrinėje miesto dalyje kiemuose stovinčių automobilių vairuotojai, kurie bus nesusimokėję rinkliavos arba neturės matomoje vietoje padėto leidimo, nebus baudžiami ir kovą. Pereinamasis laikotarpis pratęsiamas iki balandžio.

Savivaldybės atstovai aiškina, kad represijos kol kas nebus taikomos todėl, kad nespėta išduoti lengvatinių leidimų visiems norintiesiems. „Šiuo metu išrašome leidimus tiems, kurie prašymus pateikė sausio 20 d. Per dieną spėjame išduoti 50-60 leidimų, tad visas procesas užtruko“, - sakė Rimantas Armonas, Klaipėdos miesto savivaldybės Licencijų, leidimų ir vartotojų teisių apsaugos skyriaus vyriausiasis specialistas.

Pasako jo, iki šiol išduota tik 1800 leidimų, dar tiek pat laukia eilėje, o dar apie 1000 prašymų tikimasi sulaukti artimiausiu metu.

Pasak viešosios įstaigos „Klaipėdos keleivinis transportas“ direktoriaus Gintaro Neniškio, šiuo metu įstaigos kontrolieriai tik stebi situaciją. „Mūsų kontrolierių duomenimis, centre esančių daugiabučių kiemuose stovi apie 5 proc. niekada nevažiuosiančių automobilių, apie 30 proc. kiemuose pastatytų automobilių yra neaiškūs. O turinčiųjų leidimus, palyginti su pernai, padaugėjo apie 2 kartus“, - sakė G. Neniškis.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder