Nesukalbamos - tik dvi "mikriukų" firmos

Nesukalbamos - tik dvi "mikriukų" firmos

Pasibaigus terminui, per kurį šešios mikroautobusais keleivius Klaipėdoje vežusios arba tai ir toliau darančios firmos turėjo pašalinti tikrintojų nustatytus pažeidimus, paaiškėjo, kad to nepadarė tik dvi.

Pastarųjų atžvilgiu bus pradėtos ilgai trunkančios licencijų atėmimo procedūros. Tačiau net ir vykstant šiam procesui, "mikriukininkai" dar gali pasitaisyti ir išsaugoti dokumentą, kuris jiems leidžia vežti keleivius.

Rugpjūčio pabaigoje uostamiesčio savivaldybė informavo, kad iš įvairių institucijų sudaryta darbo grupė, siekianti išsiaiškinti, kaip maršrutinių taksi įmonės ir darbuotojai laikosi teisės aktų reikalavimų, pažeidimų aptiko visų maršrutinių taksi įmonių veikloje.

Darbo grupė savivaldybės administracijos vadovei siūlė pradėti licencijų sustabdymo procedūrą šešioms bendrovėms - Šimkaus IĮ (iki rugsėjo aptarnavusiai 15 maršrutą), V. Mažiko automašinų remonto įmonei, kurios keletas automobilių aptarnauja 9-ąjį maršrutą, UAB "Septintukai" (iki rudens vežusiai 7-uoju maršrutu), Anužio IĮ (buvę 5 ir 14 maršrutai), Averkino IĮ (buvęs 2 maršrutas) bei UAB "Dešimtasis maršrutas" (senasis 10 ir naujieji 2A, 14A ir 21 maršrutai).

Savivaldybės administracijos Transporto skyriaus vedėjas Rimantas Mockus informavo, kad duomenų apie nustatytų trūkumų šalinimą nepateikė tik dvi firmos - Anužio IĮ ir Šimkaus IĮ.

"Iš tikrųjų net nežinau, ką jos dabar, po atliktos viešojo transporto pertvarkos, daro, tačiau jei neteks licencijos, iš viso negalės verstis keleivių vežimo veikla", - sakė R. Mockus.

Pasak savivaldybės administracijos Licencijų, leidimų ir vartotojų teisių apsaugos skyriaus vedėjos Zitos Žižytės, dabar minėtųjų dviejų vežėjų atžvilgiu bus pradėtos procedūros, kurios gali baigti licencijų atėmimu.

"Licencijos sustabdymo procedūra vyksta iki trijų mėnesių. Per visą šį laikotarpį subjektai gali pateikti dokumentus, kurie įrodytų, jog jie pašalino trūkumus. Jei tai nebus padaryta, licencija bus sustabdyta, o paskui automatiškai ruošiamas įsakymas dėl jos atėmimo. Tačiau ir po to vežėjui liktų galimybė skųsti tokį sprendimą teismui", - aiškino pokalbininkė.

Savivaldybės administracijos direktorė Judita Simonavičiūtė anksčiau buvo sakiusi, kad minėtoji darbo grupė pirmą kartą parodė, kad įmanoma realiai ir kompleksiškai kovoti su įvairiais vežėjų daromais pažeidimais, tad taip esą bus elgiamasi ir ateityje.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder