Neringos pirkimais susidomėjo ir ministras

Neringos pirkimais susidomėjo ir ministras

Į galimai neskaidrų Neringos savivaldybės viešojo pirkimo konkursą nuo šiol pro padidinamąjį stiklą žiūrės ir Aplinkos ministerija.

Dėmesio sulaukė Nidos kultūros ir informacijos centro "Agila" pastato architektūros koncepcijos konkursas, kurį laimėjo septynių architektų grupė. Paaiškėjus, kurių dalyvių pasiūlymas geriausias, Neringos savivaldybė autorių į tolesnes derybas nepakvietė ir paskelbė naują konkursą. Todėl kilo įtarimų, ar tik nėra proteguojami kiti dalyviai, o sąžiningai laimėjusiems dirbtinai sukeliamos įvairios kliūtys. Suabejota, ar savivaldybė efektyviai panaudoja miesto bei šalies biudžetų pinigus centro rekonstrukcijos darbams.

Vakar pirmąjį konkursą laimėjusius architektus priėmė ir išklausė aplinkos ministras Valentinas Mazuronis.

"Jis įsipareigojo tarpininkauti, kad Valstybinės saugomų teritorijų tarnybos prie Aplinkos ministerijos direktorė Rūta Baškytė mums pateiktų teisiškai pagrįstus atsakymus, kodėl mums neišduodamos projektavimo sąlygos, į kitus klausimus.

Nes dabar atrodo, kad iš mūsų atvirai tyčiojamasi", - susitikimą trumpai atpasakojo architektų grupės atstovas Vitalijus Jankūnas.

Anot teisininkų, abejonių sukėlė tai, ar tarnybos direktorė turi įgaliojimus spręsti, kuri paslauga perkančiajai organizacijai yra pati tinkamiausia. Pastebima, kad konkurso metu realias galimybes stebėti, kaip jis vykdomas, turėjusi R. Baškytė į jo rezultatus sureagavo tik po 4 mėnesių konkursui pasibaigus. Todėl svarstoma galimybė kreiptis į teismą dėl galimų direktorės įgaliojimų viršijimų.

"Žinoma, radikalių priemonių imtis ir eiti į teismus nesinori, tad pirmiausiai reikia išbandyti taikų kelią", - sakė architektų atstovas.

Beje, teismuose jau yra nagrinėjamas bent vienas prašymas įvertinti, ar R. Baškytė neviršijo jai suteiktų įgaliojimų. Šios bylos rezultatai taip pat gali nulemti architektų bei ministro veiksmus.

Tarnybos vadovę V. Mazuronis "ant kilimėlio" išsikviesti žada jau kitą savaitę, kai ji grįš iš atostogų.

Žadama ne tik įvertinti jos veiksmus, bet ir imtis visų teisinių priemonių, kad būtų pašalintos galimai padarytų pažeidimų pasekmės bei taikyta atsakomybė pažeidimus padariusiems asmenims.

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder