Neringos miesto gimtadienio šventė kviečia į trijų savaičių trukmės renginių maratoną

Neringos miesto gimtadienio šventė kviečia į trijų savaičių trukmės renginių maratoną

Kaip ir kasmet, lapkričio viduryje, visoje Neringos savivaldybės teritorijoje šurmuliuos kurorto gimtadienio iškilmėms skirti renginiai. Ir, nors 56-ojo miesto gimtadienio šventė savo kulminaciją pasieks per oficialias iškilmes, šiemet rengiamas lapkričio 16-19 dienomis, neringiškiai šios sukakties proga kurorto svečiams paruošė itin turiningą programą, kuria šie galės džiaugtis nuo lapkričio 8-osios iki pat mėnesio pabaigos.

Ankstyvosiomis gimtadienio dovanomis pirmoji kurortą nudžiuginti nusprendė neringiškė Justė Zinkevičiūtė. Lapkričio 8 d. aktorė pakvietė į savo debiutinės knygos „Puodelis kavos prie jūros“ pristatymą Juodkrantės Liudvikos Rėzos kultūros centre. Šventinį miesto gimtadienio savaitgalį, lapkričio 17 d. vykstančios akcijos „Kitokia Neringa“ metu J. Zinkevičiūtė pristatys savo knygą ir Nidoje, viešbutyje „Jūratė“, (Pamario g. 3). Šio renginio pradžia – 17 val. Knygą sudaro kūrėjos pokalbiai su savimi prie puodelio kavos. „Knyga tarsi kiekvienos dienos priminimas, kad turime rasti laiko auksiniam dienos pusvalandžiui prie kavos puodelio, kur tik mano pačios mintys ir laikas, klausimų iškėlimas ir bandymas rasti atsakymus į juos, grįžimas į ramybės, grožio, estetikos, moteriškumo uostą. O viso šito pasiekus ateina meilė, dėkingumas ir laimė į mūsų gyvenimą. Knyga primena, kad kiekviena esame ypatinga“, – savo kūrinį pristato autorė.

O jau artimiausią savaitgalį, čia pat, Juodkrantės Liudviko Rėzos kultūros centre vyks net du visiems neringiškiams ir kurorto svečiams skirti renginiai – penktadienį, lapkričio 10 d. čia atidaroma Juodkrantės gyventojų rankdarbių paroda, o šeštadienį, lapkričio 11 d. čia vyks šventinis koncertas. Kitą savaitę renginių maratonas persikelia į Nidą – pirmadienį, lapkričio 13 d. 17 val. Kuršių nerijos istorijos muziejuje vyks speciali programa ,,Iš muziejaus lobynų”, kurioje bus pristatomi vertingiausi ir įdomiausi eksponatai, pastaraisiais metais papildę muziejaus kolekciją. O lapkričio 15 d. (trečiadienį) Neringos meno mokykloje (Pamario g. 4, Nida) vyks „Šviesos žibintų šventė“. Renginio pradžia – 17:30 val. Kiek vėliau, 18 val. Nidos kultūros ir turizmo informacijos centre „Agila“ (Taikos g. 4) vyks Arvydo Baryso filmo ,,Įsimylėję Kuršių neriją“ pristatymas. Kitą dieną, lapkričio 16-ąją, 18 val. neringiškiai ir kurorto svečiai kviečiami į Nidos bendruomenės namus (Kopų g. 2) sudalyvauti iškilmingose Viganto Giedraičio fotoalbumo „Tarp vėjų ir vandenų“ sutiktuvėse ir fotoparodos „Neringiškiai ir ne tik...“ atidaryme.

Šventinis savaitgalis prasidės penktadienį, lapkričio 17 d. vykstančia akcija „Kitokia Neringa“ – iniciatyva, kurios veiklos prasidės anksti ryte ir žada šurmuliuoti dar gerokai po vidurnakčio, džiuginti visų Neringos gyvenviečių svečius ir senbuvius, į bendruomenišką bei svetingą kurorto šventės minėjimą suburti vietos gyventojus ir verslininkus, viešojo ir privataus sektoriaus organizacijas.

Juodkrantėje ši diena prasidės istorinės parodos „Neringos žvejų istorijos” atidarymu Liudviko Rėzos kultūros centre, kuris įvyks 10 val. O po jo juodkrantiškiai kvies visus į viešbutį „Kuršių kiemas“ (Miško g. 11), kur 16 val. vyks „Arbata su Bezzenbergeriu“ - Karaliaučiaus universiteto profesoriaus Adalberto Bezzenbergerio skulptūrinės kompozicijos atidengimas ir atminimo vakaras prie arbatos su folkloro ansamblio „Aušrinė“ dainomis.

Tuo tarpu Pervalkoje, Karaliaus Mindaugo profesinio mokymo centro praktinio mokymo bazėje „Kalbantys sodai“ (Pervalkos g. 1) nuo 17 iki 20 val. tądien vyks improvizuotos kūrybinės dirbtuvės „Dovanodami turtėjame”, kur kiekvienas norintis iš gamtoje randamų medžiagų galės ne tik pasigaminti žavingus interjero papuošimus, bet ir originalias rankų darbo dovanas artėjančių Kalėdų proga. O štai Preilos bendruomenės namai šventės proga kviečia į akciją „Sveikatos švyturys”, kuri vyks čia nuo 17 iki 20 val.

Nida šventinį penktadienį pasitiks itin turininga programa. Tądien čia vyks net keli renginiai, tradiciškai skirti pristatyti Neringos istoriją, prisiminti įdomiausias kurorto praeities akimirkas. 16 val. Nidos žvejo etnografinėje sodyboje (Naglių g. 4) vyks fotografijų paroda iš ciklo „Besikurianti Neringa”, o nuo 17 val. Kuršių nerijos nacionalinio parko direkcija kviečia į Naglių g. 8, kur vyks interaktyvus žaidimas dideliems ir mažiems „Apkeliauk ir pažink Kuršių neriją“. Čia apsilankiusius parko direkcija kvies sudalyvauti ir naktiniame žygyje į kopas, kuris vyks 17-18:30 val. O štai viešbutyje Jūratė nuo 17 iki 22 val. vyks kino retrospektyva „Apsupti prisiminimų: „Karalienės Luizės“ viešbučio tema“. Į kino vakarus Kuršių nerijos istorijos tema kvies ir Hermano Blodės muziejus (viešbutis ,,Nidos banga”, Skruzdynės g. 2), Nidos meno kolonija, o Nidos kultūros ir turizmo informacijos centras „Agila“ (Taikos g. 4) 18 val. kviečia į kino seansą ,,I am from EASA", kur filmą pristatys ir svečius į diskusiją kvies autorius Lucas Bonnel.

Čia pat šventiškai nusiteikusieji bus kviečiami į turiningą programą „O Agiloje...“, kur nuo 18 iki 23 val. vyks susitikimas su karikatūristais, šaržistais Ilja Bereznicku ir Ramūnu Vaitkumi, o nuo 20 val. „Siurrealistinį komplimentą Neringai“ pristatys videomenininkai Dalia Mikonytė ir Adomas Žudys. Sudalyvauti šventinėje programoje „Agila“ kvies ir visą likusį miesto gimtadienio savaitgalį, o jau šeštadienį 17 val. čia įvyks didysis šventinis koncertas „Gintarai“

Organizatorių teigimu, „gintarinė“ tema pasirinkta ir kaip dominuojantis iškilmių akcentas. „Šventės svečiai kviečiami atvykti į iškilmes, pasistengę prisiderinti ir prie mūsų paskelbto „gintarinio“ aprangos kodo, - idėją pristato Nidos kultūros ir turizmo informacijos cento „Agila“ direktorė Edita Lubickaitė, - šias iškilmes norime pristatyti kaip itin draugiškos, glaudžios, bet kartu ir labai atviros bendruomenės šventę – ir taip jau sutapo, kad nuo seno tikima, jog saulės akmeniu vadinamas gintaras turi galių spinduliuoti šilumą ir šviesą, o neringiškiai šiuo stebuklingu akmeniu, jo dirbiniais visada buvo gana turtingi.“ Tad, kviesdama visus į šiltą ir draugišką priėmimą „Agiloje“, kultūros ir turizmo informacijos centro direktorė primena, kad nepriklausomai nuo oro, visi pasiruošę atšvęsti šią šventę, lydimi gintarinės nuotaikos, dovanų gaus šiltą puodelį gintarinės arbatos. Visą šventinio savaitgalio programą rasite puslapyje visitneringa.lt

Užsibūti Nidoje po intensyvios šventės kurorto svečiai kviečiami ir sekmadienį, lapkričio 19 d. Tądien 11:30 aikštėje prie Neringos savivaldybės vyks iškilmingos projekto „Kelionės be sienų“ dalyvio Karolio Košio išlydėtuvės į kelionę maršrutu Nida – Keiptaunas. Iki pat Pietų Afrikos vienas lengvu motociklu per šešis mėnesius nukeliauti pasiryžusiam neringiškiui sėkmės kelionėje palinkėti susirinks miesto gyventojai, gerbėjai ir šia proga į Nidą atvykę Karolio bičiuliai. O sekmadienį popiet visi vėl bus kviečiami į „Agilą“ – 16 val. čia bus pristatytas Klaipėdos lėlių teatro spektaklis visai šeimai „Mama“ (rež. Aušra Bakanaitė).

Neringos gimtadienio šventei skirti renginiai tęsis iki pat mėnesio pabaigos. Laukiamiausi jų – lapkričio 23 d. (ketvirtadienį) 18 val. Nidos kultūros ir turizmo informacijos cente „Agila“ įvyksiantys „Neringos jaunimo apdovanojimai 2017“ ir kitą dieną, lapkričio 24-ąją, 17 val. Kuršių nerijos istorijos muziejuje (Pamario g. 53, Nida) atidaroma paroda „Muziejų kuriame kartu“. Mėnesio renginių maratoną vainikuos lapkričio 24 d. (penktadienį) 18:30 val. numatoma Europos kino festivalio „GODEBUT 2017“ filmų programos peržiūra Nidos kultūros ir turizmo informacijos centre „Agila“.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Raktažodžiai

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder