Neringos ledą okupavo kitų miestų gyventojai

Neringos ledą okupavo kitų miestų gyventojai

Savaitgalį poledinės žūklės malonumais mėgautis rinkosi visa Lietuva. Brėkštant šeštadienio rytui naujojoje perkėloje nusidriekė žvejų eilės - perkėlos darbuotojai patvirtino, jog žvejų automobilių būta gausu kaip niekad. Ir nors šie traukė būriais, laimikis vargu ar atitiko šimtus kilometrų sukorusių žvejų lūkesčius.

Didžiuliai žmonių sambūriai savaitgalį ant ledo rinkosi ties Neringos kontrolės postu, Preiloje, Juodkrantėje ir kitur. Nors buvo galima pastebėti ant ledo traukiančius vietinius gyventojus, nemažai žvejų atvyko iš kito Lietuvos galo.

"Atvažiavau su draugais prieš kokią valandą. Kiekvienais metais čia važiuojame, bet kol kas pernelyg nekimba", - tarstelėjo 3 meškerytes ant tvirto ledo pasidėjęs kaunietis Gintaras. Šalia sėdėjęs draugas Narimantas taip pat skundėsi menku laimikiu.

Kauniečiai atvažiavo trise, kaip ir kiekvieną žiemą daugelį metų - jei tik yra laisvo laiko, jei kimba ir tinkamas ledas, išnaudoja kiekvieną savaitgalį.

Vyrų negąsdina nei išlaidos (kainuoja persikėlimas keltu, o važiuojant į Neringos miestą privalu sumokėti šiuo metu 5 eurus siekiantį ekologinį mokestį), nei atsiliepimai apie prastą laimikį.

"Jei bijai vilko, neik į mišką", - juokėsi žvejai.

Popiet į Juodkrantę atvykę kauniečiai žvejoti žadėjo visą naktį, o traukti namo - išaušus.

Kiek tolėliau nuo Juodkrantės kranto žvejojo ir kita grupelė kauniečių.

"Sekasi! Sėdžiu valandą, sugavau jau 13 stintų ir jos beveik užklojo mano kibiro dugną", - su neslepiama ironija, bet linksmai šnekėjo Jonas.

Vyras tvirtino, jog į poledinę žūklę iš Kauno žiemomis keliauja mažiausiai 15 metų.

"Sekasi visada taip pat, skiriasi tik įrankiai, kompanija, o pagaunu tiek pat", - akcentavo jis.

Kaunietis tvirtino, jog kelionės išlaidos kišenės nedrasko ir pripažįsta, kad važiuoja ne dėl didelio laimikio, bet dėl geros kompanijos, gerai praleisto laiko ir poilsio.

"Žvejyboje praleistas laikas į gyvenimo trukmę neįsirašo, todėl kuo dažniau čia važiuojame, tuo geriau", - šūktelėjo Jono draugas Algis, kurio kibiro dugne taip pat gulėjo vos kelios stintos.

Kiek tolėliau nuo Neringos svečių net 5 meškeres į skylę lede sumerkęs juodkrantiškis Tomas tvirtino, jog žvejyba šeštadienio popietę buvo nekokia - nekibo. Visgi dieną prieš tai vyras per kelias valandas su dukra pagavo apie 40 strimelių, tad "pavalgyti užteko".

"Gyvenu prie pat, tad jei atėjus nekimba, einu namo ir užsuku vėliau. Girdėjau, kad šįryt labai gerai kibo, bet 11 valandą suskambėjus varpui žvejyba baigėsi", - juokdamasis sakė daugybę metų šalia namų stintaujantis vyras.

Jis pripažino, jog savaitgalį ant ledo matė tik vieną kitą vietinį žveją - daugiausia čia susirinko kitų miestų gyventojai, tarp kurių buvo ir šiauliečių, panevėžiečių.

Nors kalbinti žvejai tvirtino, jog ant ledo liks per naktį, buvo ir tokių, kurie čia įsikūrė ilgam. Maždaug 50 m nuo kranto iškilo ištisas palapinių miestelis, kuriose žvejai įsirengė apšvietimą, pasistatė krosneles. Elektros vyrai gavo netoliese pasistatę dyzelinius generatorius.

"O ką jiems daryti tokį kelią atvažiavus? Mums tai kas - nekimba, spjaunam ir einam namo", - pridūrė Tomas.

Kad nekimba, skundėsi ir klaipėdietis Julius. Kartu su draugais šie žvejojo Klaipėdos pusėje, vėliau nusprendė keltis į Neringą - pirmiausia patraukė į Preilą, po to į Juodkrantę.

"Nei labai kimba, nei žuvys didelės. Trise per visą dieną sugavome šiek tiek daugiau nei 100 mažyčių stintų", - skundėsi 22 metų žvejys.

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder