Neringos gyventojai galės nemokamai keltis keltais

Neringos gyventojai galės nemokamai keltis keltais

Jau nuo šių metų liepos Neringos gyventojai galės visomis turimomis transporto priemonėmis nemokamai keltis keltais.

Tai įteisino Seimas, priėmęs Kelių priežiūros ir plėtros programos finansavimo įstatymo pataisas. Už tokį sprendimą balsavo 68 Seimo nariai, nė vieno nebuvo prieš, susilaikė 9 parlamentarai.

2014 m. lapkričio 1 d. įsigaliojus naujai Kelių priežiūros ir plėtros programos finansavimo įstatymo redakcijai, numatytas bilieto kainos kompensavimas keliantis keltais per Klaipėdos valstybinio jūrų uosto akvatoriją į Kuršių neriją ir iš Kuršių nerijos. Pagal įstatymą, Neringos mieste ir Klaipėdos miesto dalyje Smiltynėje gyvenamąją vietą deklaravę asmenys galėjo nemokamai persikelti lengvaisiais automobiliais, motociklais, mopedais. Įstatyme buvo panaikinta galimybė gyventojams neatlygintinai persikelti kitomis turimomis transporto priemonėmis, t.y. persikeliant su priekabomis, įvairių kategorijų autobusais, krovininiu transportu bei kitomis transporto priemonėmis, kurios neįeina į "lengvojo automobilio" sąvoką, gyventojas turi už jas mokėti.

Priimtos įstatymo pataisos suteikė galimybę persikelti nemokamai Neringos mieste ir Klaipėdos miesto dalyje Smiltynėje gyvenamąją vietą deklaravusiems asmenims ir jų transporto priemonėms. Tai reiškia, kad gyventojams bus kompensuojamas persikėlimas visoms transporto priemonių kategorijoms.

Įstatymo pataisos įsigalios 2016 m. liepos 1 d.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder