Neringiškiai švenčia 52-ąjį miesto gimtadienį

Neringiškiai švenčia 52-ąjį miesto gimtadienį

Šeštadienį miesto bendruomenė kvietė susirinkti centrinėje Nidos aikštėje – "Kuršių kieme", pasikieminėti, pabendrauti.

„Kuršių kiemas“ – jau keletą metų vykdomas projektas, kurio metu improvizuotuose kiemuose įsikuria įvairių organizacijų, įmonių atstovai. Šiemet prieiti prie savo stalo kvietė keliolika kolektyvų, tarp jų – ir svečiai iš Birštono, Kaliningrado srities Rybačio kaimelio. Į ratelį pašokti ir taip vėjuotą dieną sušilti įsuko įvairiais personažais persirengę svečiai iš Latvijos.

Išalkusiems žirnių ir kruopų košę dalino Valstybės sienos apsaugos tarnyba, medikai siūlė vaistus „nuo visų ligų“. „Šituos reikia gerti vakare – moterims, kad norėtų, o vyrams – kad galėtų“, - rimtais veidais mažyčius mėgintuvėlius, pripildytus įvairių spalvų skysčių dalino šmaikščios moterys.

Veiklos buvo ir jaunimui – mažesnieji kartu su šuniuku Amsiu galėjo pasivažinėti policijos keturračiu, o vyresni grūmėsi krepšinio aikštelėje.

Nors oras nebuvo pats palankiausias – buvo stiprokas vėjas, tačiau žmonių veiduose švietė šypsenos -kasmet minėdami miesto gimtadienį jie susiburia pasidalinti džiaugsmais, pajuokauti, pasivaišinti, pašokti.

„Mes visi dažniausiai žinom apie nelaimes, esam linkę skaičiuoti savas nelaimes, svetimas. O iš tiesų taip, kai mes esam laimingi, kai mums yra smagu ir gera, būna labai retai. Visiems linkiu pastebėti, kad iš tiesų mes turim labai daug dovanų, turim labai daug laimės“, - sakė šventėje apsilankęs dvasininkas Jonas Liorančas.

„Kuršių kiemas“ – tik vienas iš gausybės renginių, skirtų paminėti 52-ąjį Neringos gimtadienį. Sekmadienį bus laikomos Šv. Mišios už Neringos miestą, vyks Baltijos šalių Blokart vėjaračių čempionatas. Kitą savaitgalį vyks vaikų koncertas „Neringos X faktorius“ ir Neringos apskritojo stalo organizuojamas stalo teniso turnyras, o paskutinę mėnesio dieną neringiškiai laukiami paskaitoje apie Šv. Andriejaus dienos burtus su etnologe Valerija Jankūnaite.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Raktažodžiai

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder