Neringiškiai Sauliui Skverneliui įvardijo problemas

Neringiškiai Sauliui Skverneliui įvardijo problemas

Ministrui pirmininkui Sauliui Skverneliui Viešint Neringoje apžiūrėtos probleminės vietos, Neringos savivaldybės meras Darius Jasaitis pristatė siekį rekonstruoti Nidos kultūros ir turizmo informacijos centro "Agila" pastatą,  būtinybę tvarkyti Nidos ir Preilos krantines. Pristatyta Jūros terapijos centro vizija.

„Atvykę žmonės žavisi gamta, bet skundžiasi komforto trūkumu. Neabejojame, kad sezoniškumo problemas Neringoje išspręs tik gera infrastruktūra, geri viešbučiai. Kurorto vystymui šiandien trukdo įvairūs teisės aktai, argumentais nepagrįstos nuostatos.  Dėkoju Premjerui, dėkoju Aplinkos ministrui už Neringai skiriamą dėmesį ir tikiuosi, kad pavyks rasti sprendimus esamoms problemoms“, - kalbėjo Neringos savivaldybės meras Darius Jasaitis.

Nidos kultūros ir turizmo informacijos centro "Agila" pastato buklę pristačiusi šios įstaigos vadovė Edita Lubickaitė pastebėjo, kad svarbiausias ir didžiausias kultūrinis Neringos objektas nebeatitinka kurorto gyventojų ir lankytojų poreikių bei elementarių higienos sąlygų, saugos normatyvų. Yra ryškus kūrybinių patalpų, repeticijų salių trūkumas, susidėvėjusi įranga, kėdės. Maža Nidos kultūros ir turizmo informacijos centro "Agila" salė nebepatenkina konferencinio turizmo atstovų, tarptautinių renginių organizatorių poreikių – prarandama daug patrauklių pasiūlymų, nes įstaiga techniškai nepajėgia jų įgyvendinti. Šios problemos būtų išspręstos įgyvendinus pastato rekonstrukciją. Kaip susitikimo metu pristatė meras Darius Jasaitis, Neringos savivaldybė jau yra parengusi Nidos kultūros ir turizmo informacijos centro „Agila“ rekonstrukcijos projektą. Prisidėjus Savivaldybei bei gavus Vyriausybės finansinį palaikymą, Nidos centre esančio pastato rekonstrukciją būtų galima įgyvendinti per dvejus metus.

Neringos savivaldybės merui Dariui Jasaičiui nerimą kelia ir Nidos bei Preilos krantinių būklė. Penkis dešimtmečius skaičiuojanti Preilos krantinė yra griūnanti, nes marių bangos iš po gelžbetoninių plokščių išplovė smėlį. Pastebima, kad vietomis kyla pavojus greta esantiems pastatams. Be to, krantinėje nėra elementarios poilsio infrastruktūros, apšvietimo.

Susidėvėjusi ir Nidos krantinė,  čia nebetelpa pėstieji ir dviratininkai. Būtina skubiai rekonstruoti ir pietinį Nidos tarptautinio keleivinio uosto molą, jį prailginant ir praplečiant. Molas yra pralaužtas ledų, dėl to į uostą patenka marių dumblas. Siekiant sustabdyti infrastruktūrą laužančių tiesioginių marių bangų patekimą į uostą, molą būtina prailginti. Šias problemas sprendžianti dokumentacija jau parengta, tačiau Savivaldybė nėra pajėgi krantinių rekonstruoti tik savo biudžeto lėšomis. Premjerui pristatyta ir Jūros terapijos centro pastato vizija bei kliūtys stabdančios apleistos teritorijos pajūryje vystymą. Aptarimo Neringos savivaldybėje metu į susirinkusiuosius kreipėsi ir savininkai pastatų, kurie teismų sprendimais turi būti nugriauti.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder