Neringa ima baimintis kemperių

Neringa ima baimintis kemperių

Neringos savivaldybėje apsvarstyti klausimai, susiję su Neringos planavimo dokumentų rengimu bei diskutuojama subalansuoto teritorijos vystymo temomis.

Anot Neringos mero Antano Vinkaus, džiugu, kad sprendžiant įvairius klausimus, anksčiau kėlusius daug diskusijų, daugeliu atveju pavyksta rasti vieningus sprendimus. Tačiau užtikrinant subalansuotą Neringos vystymą kai kuriomis svarbiomis temomis dar turi būti principingai diskutuojama iki tol, kol bus patenkintos abi pusės.

Susitikimo metu paliesta transporto srautų reguliavimo problema. Nerimą kelia gausėjantis automobilių – gyvenamųjų namų skaičius. Nors su tokiomis transporto priemonėmis Kuršių nerijoje galima apsistoti tik Nidoje esančiame kempinge, turistai siekdami sutaupyti pažeidžia taisykles ir nevengia įsikurti gražiausiuose Neringos vietose bei tam nepritaikytose automobilių stovėjimo aikštelėse.

Seimo narės Aurelijos Stancikienės siūlymu, į Neringą atvykstantiems automobiliais-gyvenamaisiais namais, kurorte reikėtų leisti užsibūti ilgiau nei dieną tik tuomet, jei yra rezervuota vieta kempinge.

Taip pat svarstyta galimybė mažinti automobilių, ypatingai atvykstančių autobusų srautus, gyvenvietėse. Anot Neringos mero pavaduotojo Viganto Giedraičio tai galėtų padėti išspręsti parengtas specialusis planas. Problemos sprendimų nutarta ieškoti pasitelkiant rengiamame Neringos savivaldybės bendrajame plane išdėstytus pasiūlymus. Mero A. Vinkaus teigimu, būtina reguliuoti transporto srautus ir ant Parnidžio kopos.

Susitikime dalyvavęs vienas iš Neringos savivaldybės teritorijos ir jos dalių bendrojo plano rengėjų inžinierius architektas Albertas Lamauskas pastebėjo, kad nepakankamai išnaudojamos ir vandens turizmo galimybės.

Neringos meras išreiškė susirūpinimą saugomų teritorijų pareigūnų darbų, kurie nepakankamai drausmina Kuršių nerijos nacionalinio parko lankymo taisykles pažeidžiančius turistus, kurie nevengia vaikščioti, leistis ar kopti nuo Sklandytojų, Pilkosios ar Parnidžio kopos taip pat statyti palapines ar automobilius ant žolės.

Susitikimo metu aptarti savivaldybės bendrojo plano ir Kuršių nerijos nacionalinio parko tvarkymo plano neatitikimai.

Be to, rastas kompromisas dėl Jūros terapijos centro įkūrimo Nidoje, kurio veikla būtų grindžiama ypatingu pajūrio mikroklimatu ir išskirtiniais, tik Lietuvos Baltijos pajūriui būdingais jūros terapijai tinkamais kurortologiniais ištekliais. Tokį centrą rekomenduojama įkurti rekonstruojant ir pritaikant jūros terapijos reikmėms šalia Nidos centrinio paplūdimio esančią nepabaigtą statyti valgyklą ir gretimą jai priklausantį sklypą.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder