Neranda būdo nešvarioms gatvėms valyti

Neranda būdo nešvarioms gatvėms valyti

Pastaruoju metu klaipėdiečiai ėmė vis dažniau skųstis, jog miesto gatvėse susikaupusios dulkės, žemės ir smulkios šiukšlės nėra valomos, todėl mieste labai jaučiamas užterštumas, kai kuriems sukeliantis net sveikatos problemų. Miesto tvarkytojai tikina, jog gatvės kelias savaites nevalomos, mat nerandama tinkamo būdo.

Į "Vakarų ekspresą" kreipėsi ne tik pavieniai klaipėdiečiai, bet ir asociacijos "Žalia banga" atstovai, kurie tikino pastarąsias tris savaites stebėję miesto aplinką ir užfiksavę, jog paskutinį kartą nutirpus sniegui, miesto gatvės, šaligatviai ir kitos viešos vietos, kiemai nebuvo valomi, todėl yra šiukšlini, kai kur susikaupę žemių sluoksniai yra nešiojami vėjo ir taip teršiamas oras.

Asociacijos atstovai stebėjosi, kodėl už tvarką mieste atsakingi asmenys laiku nesiėmė jokių veiksmų ir iki šiol nesirūpina susidariusia situacija.

Klaipėdos miesto savivaldybės Miesto ūkio departamento direktoriaus Liudviko Dūdos teigimu, viskas nėra taip paprasta, kaip gali pasirodyti iš pirmo žvilgsnio. Anot jo, dar vakar organizuotas susitikimas su savivaldybės specialistais bei miesto tvarką prižiūrinčiais rangovais. Paaiškėjo, jog miestą valyti paprastu būdu nėra galimybių, mat šluojant gatves sukeliami dideli dulkių debesys, paaštrinantys problemą.

Pasak L. Dūdos, vakar po pasitarimo buvo išbandytas ir kitas būdas - miestą bandyta valyti šlapiuoju būdu, tačiau dėl vyraujančios minusinės temperatūros to padaryti taip pat nepavyko, mat vis užšaldavo valymo mašinų vamzdeliai, kuriais iki šepečių atiteka vanduo.

PASITEISINIMAS. Anot miesto prižiūrėtojo, dabartinėmis sąlygomis miesto gatvių valymas yra sunkiai įmanomas. Egidijaus JANKAUSKO nuotr.

"Nieko negalime padaryti. Tokia jau susidarė situacija. Kituose miestuose yra sniego, kitų kritulių, todėl dulkių ir žemių sluoksnis mieste neužsistovi. Klaipėdoje jau seniai to nebuvo, tačiau šalčiai vis dar vyrauja, todėl gatvių valymas tampa sunkiai įmanomas. Žinoma, šioks toks neigiamas poveikis vis dėlto yra, tačiau jis nėra toks didelis, kad reikėtų intensyviai skųstis", - sakė vyriausiasis miesto ūkvedys.

L. Dūda patikino, jog ši situacija likimo valiai paliekama nebus. Šiandien bus organizuojamas dar vienas posėdis, kuriame savivaldybės specialistai tarsis su miesto tvarka besirūpinančių UAB "Specialus autotransportas", UAB "Žemkasa" bei UAB "Klaipėdos želdiniai" atstovais. Bus ieškoma kitų galimų uostamiesčio valymo variantų.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Raktažodžiai

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder