Nemuno žemupiu ritasi potvynio banga

Nemuno žemupiu ritasi potvynio banga

Pagėgių savivaldybėje per šventes kilusi potvynio banga sausio 2 – osios naktį atsirito į Šilutės rajoną: ties Tatamiškių kaimu ledo lytims užtvenkus Nemuno upės vagą, vanduo ėmė veržtis į pievas, apsemta viena sodyba Girininkų kaime.

Nuo Smalininkų (Jurbarko r.) pajudėjęs ledas prieš Naujuosius metus ties Panemune kimšosi po tiltais į Sovetską. Visą dieną lijo, vandens srautai (sniego tirpsmo ir lietaus) didėjo, Nemuno vaga tvino, kilo ir pasroviui sėkmingai nuplukdė ledo luitus žemyn.

Bet galop vis tiek įstrigo, ir sankamša iš karto sudarė didžiulę patvanką ištvinusiai upei.

Gruodžio 31 d. Nemunas ties Panemune pasiekė stichinį lygį (5,60 metro), o sausio 1 d. rytą jis jau buvo viršytas kone metru. Tas pats buvo ir ties Lazdėnais.

Trečiadienio, sausio 2 d., rytą, pasak Šilutės rajono savivaldybės Civilinės, priešgaisrinės ir gyventojų saugos skyriaus vedėjo Romualdo Renčeliausko, Šilutės rajone jau buvo apsemta viena sodyba Girininkų kaime (Juknaičių sen.), patekti į ją galimą tik valtimi. Tačiau šios sodybos gyventojai pagalbos dar neprašė.

Atmatos upės vandens gylis ties Rusne trečiadienio rytą siekė per 2,6 metro, stichinis gylis – 2,9 m. Kada jis bus pasiektas, šiandien niekas negali pasakyti.

R. Renčeliausko žiniomis, Minijos upė jau išsilaisvino iš ledinių gniaužtų, Kuršių mariose taip pat matosi milžiniški atviro vandens plotai. Tačiau Atmatos žiotys vis dar sukaustytos ledo. Todėl dar visko gali nutikti.

„Stebime situaciją ir esame pasiruošę bet kuriuo metu suteikti pagalbą gyventojams, – telefonu teigė R. Renčeliauskas. – Prireikus mums žada padėti pasieniečiai“.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Raktažodžiai

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder