Nemokamus leidimus pažadėjo daugiavaikėms šeimoms

Nemokamus leidimus pažadėjo daugiavaikėms šeimoms

Nors politikai nepritarė tam, kad uostamniestyje gyvenančioms daugiavaikėms šeimoms būtų išduoti lengvatiniai leidimai statyti audomobilius apmokestintose vietose, tačiau žadama, kad tai jie galės daryti iš viso nemokamai.

Miesto Tarybai buvo pateiktas siūlymas įtraukti į sarašą, kuriame išvardinti subjektai, galintys įsigyti tokius leidimus už 100 litų, ir daugiavaikes šeimas.

"Juk žinome, kokia yra demografinė padėtis, tad tikrai reikėtų paskatinti daugiavaikes šeimas, kurių dėka gyvenimas Klaipėdoje nesustoja - darbo turi ir mokyklos, ir gydymo įstaigos. Ir tikrai didelė dalis daugiavaikių šeimų nėra asocialios", - iš tribūnos prieš miesto Tarybos posėdį kalbėjo daugiavaikes mamas atstovaujanti Raimonda Kaveckienė.

Pasak jos, įvairių Klaipėdos bendrijų ir organizacijų sąrašuose yra įsiregistravusios 79 daugiavaikės šeimos, tačiau, jų yra kur kas daugiau. Esą visos apklaustos daugiavaikės šeimos tikino, kad tokia lengvata joms būtų labai aktuali.

"Daugelis švietimo ir gydymo įstaigų yra centrinėje miesto dalyje, o turint daug vaikų į tokias įstaigas reikia auotmobiliu atvažiuoti kur kas dažniau, nei auginant vieną vaiką", - išskirtinumą pabrėžė R. Kaveckienė.

Pasak jos, toks prašymas prieš du mėnesius buvo pateiktas miesto Tarybai, tačiau į lengvatininkų sąrašą daugiavaikės šeimos nebuvo įtrauktos.

Savivaldybės administracijos direktorė Judita Simonavičiūtė paaiškino, kad šis prašymas dar tebėra svarstomas. Pasak jos, netgi galvojama apie tai, kad daugiavaikėms šeimoms būtų galima leisti iš viso išduoti nemokamus leidimus.

Todėl politikai buvo raginami niekur neskubėti, kad nepadarytų daugiagvaikėms šeimoms meškos paslaugos, nes lengvatiniai leidimai, skirtingai negu nemokami - kainuoja.

Todėl politikai nusprendė 3 ir daugiau vaikų iki 18 metų auginančių šeimų kol kas neįtraukti į lengvatinininkų sąrašą, o kitame posėdyje spręsti kaip paskatinti tokias šeimas.

Nuspręsta suteikti teisę gauti metinius lengvatinius leidimus vietos valdžios subjektų, išskyrus miesto Tarybos narius, visuomenės informavimo priemonių tarnybiniams automobiliams, taip pat - sveikatos priežiūrą apmokestintose teritorijose atliekančioms sveikatos priežiūros įstaigoms. Teisę gauti metinius lengvatinius leidimus turės miesto garbės piliečiai, kultūros magistrai bei asmenys, apdovanoti už metų darbus. Pastarieji lengvatinius leidimus galės įsigyti tik vieneriems metams.

Pasak savivaldybės Transporto skyriaus vedėjo Rimanto Mockaus, įvedus šias privilegijas, rinkliava į miesto biudžetą sumažės neženkliai.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Raktažodžiai

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder