Nemokamu atliekų priėmimu žmonėms dar sunku patikėti

Nemokamu atliekų priėmimu žmonėms dar sunku patikėti

Klaipėdiečiai jau atrado naująsias didelių gabaritų atliekų aikšteles, tačiau į jas užsuka ne tiek daug žmonių, kiek tikėtasi.

Mieste rugsėjį veikti pradėjusiose trijose aikštelėse nemokamai priimamos įvairios buitinės atliekos, kurių į dėžę neišmesi ir į konteinerį neišpilsi, taip pat - pavojingomis laikomos buities atliekos. Siekdamas, kad žmonės šiuo šlamštu neterštų gyvenamosios aplinkos, Klaipėdos regiono atliekų tvarkymo centras (KRATC) aikšteles įkūrė Plieno ir Tilžės gatvėse bei Šiaurės prospekte.

Dalis klaipėdiečių jau pasinaudojo galimybe nemokamai atsikratyti statybinėmis atliekomis, senais baldais, naudotomis padangomis - šių rūšių atliekamos vežtos dažniausiai.

Pastebima, kad jie pirmiausiai aikšteles aplanko tuščiomis - dar jaučiasi neužtikrintai ir darbuotojų klausinėja, ar tikrai atliekas čia galima atvežti ir ar jos tikrai priimamos nemokamai.

Vis dėlto tikėtasi, kad miesto gyventojai bus aktyvesni, tad KRATC vakar pakvietė su naujove susipažinti įvairių bendruomenių atstovus. Deja, į daugelį išsiųstų kvietimų sureagavo ir vakar galimybe susipažinti su aikštelėmis pasinaudojo tik trys žmonės, iš kurių du buvo bendruomenių seniūnaičiai.

Visgi tikimasi, kad po šio apsilankymo informacija apie nemokamai didelių gabaritų atliekas surenkančias aikšteles pasieks dar daugiau žmonių. Juolab kad jų darbo laikas yra itin patogus - šiukšles į aikšteles nuo antradienio iki penktadienio vežti galima nuo 10 iki 19 val., šeštadienį - nuo 10 iki 14 val.

Tiesa, kai kurių priimamų atliekų kiekiai ribojami. Pavyzdžiui, vienas klaipėdietis per metus į jas gali atvežti ne daugiau kaip 250 kg statybinio šlamšto, automobilio savininkas per tą patį laikotarpį čia galės išmesti tik 5 padangas.

Kitų Lietuvos miestų, kur aikštelės atidarytos anksčiau, patirtis rodo, kad jos tapo itin populiarios ir prie jų savaitgalių dienomis net rikiuojasi automobilių eilės.

Informacija

Klaipėdos miesto aikštelių kontaktai:
Šiaurės pr. 30, tel. 8 655 94804
Tilžės g. 66A, tel. 8 655 94805
Plieno g. 13, tel. 8 655 94808.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder