Nelegalų statinį parke teks išardyti

Nelegalų statinį parke teks išardyti

Visuomenininkų akylumo dėka inspektoriai nustatė, kad Poilsio parke lapkritį pradėjęs kilti medinis statinys buvo nelegalus. Nuotykių parko "Kar kar" vadovas, klaipėdietis politikas Mindaugas Žilys tikina, jog pastatas buvo architektų klaida ir žada "padarinius pašalinti".

Asociacija "Klaipėdieti! Atgaivinki savo miesto parką" kylantį statinį Poilsio parke aptiko lapkričio 8 d. ir iš karto išsiuntė raštą į Valstybinės teritorijų planavimo ir statybos inspekcijos Klaipėdos skyriui. Vos po dviejų dienų kylančio pastato konstrukcijos buvo pradėtos ardyti. Į vietą atvykęs inspektorius jau rado tik pastato pagrindą.

Po apžiūros praėjus mėnesiui visuomenininkų skundas pasitvirtino. Statytojui - UAB Nuotykių parkui "Kar kar" - surašytas savavališkos statybos aktas. Pasak minėtos inspekcijos Klaipėdos teritorijų planavimo ir statybos valstybinės priežiūros skyriaus vedėjos Lilijos Misiulienės, nelegalaus statinio statytojai per 6 mėnesius turės jį pašalinti arba bandyti jį įteisinti. Kitu atveju kreipiamasi į teismą.

M. Žilys tikino, jog išvadoms prieštaraujama nebus - statinys bus išardytas, jo įteisinti niekas nebandys.

"Tai buvo architektų klaida. Kai pradėjome statyti, pasirodė, jog tik dalis statinio patenka į teritoriją, kurioje statybos galimos. Planavome statyti nedidelį administracinį pastatėlį, kadangi tokios patalpos mums nėra skirtos. Ten turėjo įsikurti sargas, apsauga, kasos, sandėliukas. Vos išsiaiškinome, kad statyti negalima, karkasą išardėme", - pasakojo M. Žilys.

Jo teigimu, statinio pagrindas, kaip terasa, liko, mat planuota, jog tai galėtų būti plotas, tinkamas prisėsti ar išgerti kavos tėvams, laukiantiems nuotykių parke pramogaujančių vaikų.

"Mes patys inspekcijos išvadų dar negavome, tačiau jei ir pagrindo palikti negalime, išardysime ir jį. Tikrai neprieštarausime jų sprendimams", - sakė nuotykių parko direktorius.

M. Žilio teigimu, bus ieškoma nauja vieta minėtam nedideliam administraciniam pastatui.

 

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder