Nelegalios reklamos ieškos nuolat

Nelegalios reklamos ieškos nuolat

Praėjusią savaitę surengus reidą prieš nelegalią reklamą mieste, savivaldybės specialistai sulaukė kaltinimų verslo žlugdymu, darbo imitacija, neveiklumu. Atrodo, ateityje pykčiai nesibaigs, mat panašios išvykos bus reguliarios.

Sausio 19-ąją savivaldybės Viešosios tvarkos skyriaus specialistas, vyriausioji kalbos tvarkytoja bei vyriausiasis dailininkas per pusdienį nustatė 12 nelegalios reklamos atvejų, jų kaltininkams gresia administracinė atsakomybė - 500-1000 litų baudos.

"Aiškinomės, ką visuomenė mano apie praėjusį reidą. Žinome, kad pyksta, dėl to ir to norime pasiaiškinti. Reikėtų pabrėžti, kad tai joks verslo žlugdymas, šis darbas buvo dirbamas visada, nustatyta tvarka galioja seniai, ją visi žino, arba apsimeta, kad nežino", - trečiadienį surengtoje spaudos konferencijoje sakė Viešosios tvarkos skyriaus vedėja Kristina Vintilaitė.

Anot jos, nuo šiol reidai bus rengiami reguliariai, bent kartą per mėnesį. Nelegalia reklama laikoma ta, kurios projektas nėra suderintas su savivaldybe arba už ją nesumokėta rinkliava. Pabrėžta, kad nustatytos tvarkos neatitinka ir iš maitinimo bei kitų įstaigų išnešami stendai su patiekalų ar prekių kainomis.

"Apskritai, nėra net tvarkos išduoti leidimus tokiems objektams", - sakė vyriausiasis miesto dailininkas Mindaugas Petrulis.

Jis neigė, kad reklamų projektai atima daug laiko, ypač jeigu atitinka nustatytus estetinius bei valstybinės kalbos reikalavimus. Pasak M. Petrulio, ši procedūra ilgiausiai gali užtrukti iki 30 dienų.

Senamiestyje galioja griežtesni reikalavimai, projektus dar reikia derinti su paveldosaugininkais. Pernai mieste suderinta 600 išorinės reklamos projektų, 20 - atmesta. Per metus Klaipėdos savivaldybė iš rinkliavos už išorinę reklamą surenka apie 900 tūkst. litų.

Spaudos konferencijos metu bandyta paneigti, kad reidų metu tikrinami ir baudžiami tik smulkieji verslininkai - sankcijų sulaukė ir didieji prekybos centrai, tačiau kurie - neatskleista.

"Nereikia reklamos dėl reklamos", - sakė M. Petrulis.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Raktažodžiai

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder