Nelegali reklama bus kontroliuojama dar griežčiau

Nelegali reklama bus kontroliuojama dar griežčiau

Klaipėdos miesto savivaldybės Viešosios tvarkos skyriaus specialistai, dar kovą surengę pirmąjį stambų patikrinimą, kurio metu mieste, be kitų pažeidimų, ieškota ir nelegalių reklaminių iškabų, kovoti su šia apleista sritimi žada ir toliau. Mieste nuo liepos pabaigos rengiami reguliarūs patikrinimai, o dalis nelegalios reklamos savininkų jau yra rasti.

Pirmojo patikrinimo metu galimai nelegalių reklamų netrūko Herkaus Manto gatvėje, Lietuvininkų aikštėje, Herkaus Manto ir J. Janonio gatvių sankryžoje, kur įsikūręs vadinamasis kebabinių kampelis, pačioje J. Janonio gatvėje. Nelegalios reklamos plakatų pavidalu taip pat puošė daugelį pastatų bei tvorų.

Pasak Viešosios tvarkos skyriaus vedėjos Kristinos Vintilaitės, dalis nelegalios reklamos savininkų jau yra nustatyti, jiems surašyti protokolai.

Į priekį juda ir labiausiai akį rėžiančio Herkaus Manto ir J. Janonio gatvių kampo reikalai. Anot K. Vintilaitės, kai kurie reklamos savininkai jau žinomi, pavyzdžiui viešbutis "Promenada", kurio vadovai iki šiol nesugebėjo pateikti reklamos leidimo. Kiti savininkai taip pat netrukus paaiškės, nes skyriaus specialistai jau turi prieigą prie įvairių registrų.

Tikrina reguliariai

K. Vintilaitė įspėjo, jog nuo liepos 21 d. patikrinimai mieste rengiami reguliariai. Jau spėta apžiūrėti Puodžių, Bokštų, S. Daukanto, S. Šimkaus, I. Kanto, Vytauto, Sausio 15-osios bei Birutės gatvėse įsikūrusių įstaigų pastatų išores. Užfiksuoti 106 galimai nelegalios reklamos atvejai.

"Labai nuliūdino tai, kad tik labai nedidelė dalis įstaigų, kurių reklamas užfiksavome, savo būstinėje turėjo išorinei reklamai skirtą leidimą bei kitus dokumentus, nors išorinės reklamos taisyklės to reikalauja. Iš 106 galimų pažeidėjų leidimus pateikė vos du", - nusivylimo neslėpė Viešosios tvarkos skyriaus vedėja.

33 pažeidėjams jau surašyti protokolai, o likusieji pakviesti atvykti į savivaldybę bei, jei turi, pateikti leidimus, kurių neturėjo būstinėje. Tiesa, K. Vintilaitė abejojo, ar atsiras tokius turinčiųjų.

Nelegalios reklamos savininkams gresia gana nemažos nuobaudos. Jiems gali būti skirta bauda nuo 500 iki 1 000 litų. Jei pažeidėjas sutinka su nusižengimu, jam administraciniu nurodymu gali būti paskirta perpus mažesnė minimali bauda - 250 litų. Jei prasižengiama pakartotinai, bauda išauga ir gali siekti nuo 1 000 iki 2 000 litų.

PERSPĖJIMAS. Nuo liepos 21 d. patikrinimai, kurių metų fiksuojama nelegali reklama, mieste rengiami reguliariai.

"Bausti antrą kartą neskubame - duodame laiko pasitaisyti. Antrą patikrinimą realiausia rengti po pusantro ar dviejų mėnesių. Jei ir tada niekas nepasikeitę, nekreipti dėmesio negalime", - sakė K. Vintilaitė.

Ji taip pat stebėjosi, jog pažeidėjai sužinoję apie nuobaudą piktinasi, jog nebuvo įspėti.

"Spaudoje reguliariai buvo skelbiama apie būsimus patikrinimus ir raginama susitvarkyti leidimus ar nusikabinti nelegalias reklamas. Laiko buvo apie du mėnesius, tačiau retas kuris susizgribo", - sakė K. Vintilaitė.

Nepamiršo ir nelietuviškų užrašų

Beje, Viešosios tvarkos skyriaus vedėja priminė, jog rengiant patikrinimus fiksuojamos ne tik galimai nelegalios reklamos, bet ir žiūrima, kaip iškabos atitinka valstybinės kalbos reikalavimus. Dar kovą skyriaus specialistai stebėjosi, jog lietuviškų užrašų trūksta Lietuvininkų aikštėje, o dabar aiškėja ir kitos problemiškos vietos.

"Prasta situacija susidariusi Žvejų gatvėje. Čia daug įvairiausių pasilinksminimo įstaigų, tačiau ant retos kurios iškabos rasi užrašą, jog tai kavinė, baras ar klubas. Kai čia ieškosime nelegalios reklamos, dėmesio sulauks ir užsienietiški užrašai", - sakė K. Vintilaitė.

Pasak vedėjos, Viešosios tvarkos skyrius jau baigtas formuoti, dirbti su nelegalia reklama paskirti specialiai į šį reikalą susikoncentruosiantys pareigūnai, todėl šiai sričiai bus skiriama dar daugiau dėmesio. Be to, K. Vintilaitė užsiminė, jog ruošiamasi sudaryti darbo grupę, kuri peržiūrėtų išorinės reklamos taisykles, mat jos nebuvo keistos jau daugelį metų.

 

 

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Raktažodžiai

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder