Nekasdieniai vaizdai iš pasieniečių sraigtasparnio

Nekasdieniai vaizdai iš pasieniečių sraigtasparnio

Valstybės sienos apsaugos tarnybos (VSAT) Aviacijos rinktinės pilotai, sraigtasparniu vykdydami su sienos apsauga susijusius skrydžius ir užduotis, pamato ir nekasdieniškų vaizdų. Vieno patrulinio skrydžio metu pasienyje su Rusija jie užfiksavo ir mariose įlūžusį žvejų keturratį, ir ketvertą gulbių Nemuną baigiančiame sukaustyti lede.

Šilutės rajone, Kuršių mariose, apie 400 metrų nuo kranto, iš oro buvo pastebėtas keturratis motociklas su priekaba, įlūžę lede. Juos jau buvo suskubę traukti keli žvejai. Informaciją apie tai pasieniečiai iš sraigtasparnio perdavė kolegoms iš Neringos užkardos.

Šie vėliau laivu ant oro pagalvės “Christina” nuvyko į įvykio vietą, tačiau nelaimėlių čia jau nebuvo – jiems pavyko savo jėgomis ištraukti keturratį.

Skrisdami virš Nemuno, kuriuo eina siena su Rusija, upėje Šilutės rajono ribose VSAT pareigūnai iš oro išvydo keturias gulbes. Pirmas įspūdis buvo toks, kad jos yra įšalusios Nemuną sukausčiusiame lede – paukščiai visiškai nejudėjo ir nerodė jokių gyvybės ženklų.

VSAT pilotams tai pasirodė šiek tiek keista, nes paprastai skrendant sraigtasparniu jo garsą ant žemės išgirdę paukščiai pakyla.

Pasieniečiai apie gulbes pranešė aplinkosaugininkams, kurie paneigė galimybę, kad gulbės gali įšalti lede. Kiek vėliau vietoves nuo kranto žvalgę Pagėgių rinktinės Vileikių užkardos patruliai gulbių nepastebėjo.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Raktažodžiai

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder