Neįgaliųjų vargui ateina galas

Neįgaliųjų vargui ateina galas

"Šios statybos svarbiausios tiems, kurie jau ir taip nepavydėtinoje padėtyje", - konstatavo uostamiesčio meras Vytautas Grubliauskas, sakydamas kalbą vakar vykusioje Neįgalumo ir darbingumo nustatymo tarnybos (NDNT) Klaipėdos skyriaus pastato statybos pradžios ceremonijoje.

Trečiadienio rytą nemažas būrys valstybinių įstaigų atstovų susirinko į naujo NDNT pastato statybų aikštelę Šilutės plente 4a. Šiam projektui iš Europos Sąjungos gauta daugiau nei 5 milijonai litų, tad jau pradėtos statybos.

"Jaučiu, kad Kalėdas jau švęsime čia", - džiūgavo Techninės pagalbos neįgaliesiems centro prie Socialinės apsaugos ir darbo ministerijos direktorius Vytautas Bruzga.

V. Grubliauskas tikino, kad nors ši vieta nėra blizganti, tačiau jį džiugina, jog darbai jau įgauna pagreitį ir stebėjosi, kad net pats oras labiau nuteikia ne kalbėti, o dirbti.

Ceremonijos metu buvo perskaitytas ir pasirašytas raštas su visa pastato gimimo istorija. Jis buvo įdėtas į plieno kapsulę, kuri amžiams bus užmūryta pastato pamatuose.

Tikimasi, jog šio pastato atsiradimas pagerins ne tik neįgaliųjų gyvenimą, bet taip pat ir personalo darbą. Dabartinės NDNT patalpos K.Donelaičio gatvėje visiškai nepritaikytos neįgaliesiems, todėl jau ne kartą buvo sulaukta nusiskundimų. Tiesa, šiuo metu tam, kad neįgalieji su vežimėliais patektų į įstaigą, naudojama sulankstoma nuovaža.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder