Neįgaliojo vargai niekam neįdomūs

Neįgaliojo vargai niekam neįdomūs

Klaipėdoje autobuso vairuotojo paslaugos paprašęs neįgalus vyriškis buvo pasiųstas velniop. Klaipėdietis teigia, kad neįgaliųjų integracija - tik žodžiai, o realybė, deja, kur kas liūdnesnė.

Vakar ryte 14-ojo maršruto autobusui sustojus prie I. Simonaitytės bibliotekos esančioje stotelėje, pro atidarytas duris keleiviai išvydo sniego pusnį. Daugumai žmonių ji sunkumų nesukėlė, tačiau ne klaipėdiečiui Adolfui Jurevičiui - vyrui dešinė koja nupjauta aukščiau kelio, o vietoj jos įtaisytas protezas. Todėl šuolis per pusnį jam pasirodė neįveikiama kliūtis.

"Paprašiau vairuotojo, kad pavažiuotų šiek tiek į priekį, ties nuvalyta stotelės dalimi, bet šis atsakė taip nedarysiąs, uždarė duris ir važiavo toliau. Išlipau tik kitoje stotelėje", - pasakojo sunkiai vaikštantis vyras.

Neplanuotai pailgėjus kelionei, jis bandė išsiaiškinti vairuotojo vardą ir pavardę - jokio šiuos duomenis liudijančio dokumento autobuse nebuvo. Tačiau ir vėl buvo pasiųstas velniop.

"Mano manymu, šiuo atveju vairuotojui pritrūko žmoniškumo, mums dėl to belieka apgailestauti. Kita vertus, stotelėse galėtų būti nukasta daugiau sniego, kad panašių problemų neiškiltų. Žiemą autobusais keliauja daugiau klaipėdiečių, todėl mums ir darbo padaugėja, gali dažniau pasitaikyti, jog stotelėse kartu sustos ne vienas autobusas", - sakė VšĮ "Klaipėdos keleivinis transportas" direktorius Gintaras Neniškis.

Tuo tarpu A. Jurevičius teigia, kad šis incidentas tik dar kartą įrodė, jog neįgalieji Lietuvoje yra tarsi raupsuotieji, ir ne tik viešajame transporte.

"Visur iškyla nepatogumų, visur žiūri kreivai. Tik skambiai deklaruojama, kad neįgalieji integruojami į visuomenę. Kai kam žmonės su negalia - pasipelnymo šaltinis: pavyzdžiui, jie priimami į darbą tik tam, kad bendrovės sulauktų lengvatų ar gautų pinigų projektams, o pats žmogus mažiausiai rūpi", - nuoskaudą liejo klaipėdietis.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder