Nedidelis remontas priminė apie rekonstrukciją

Nedidelis remontas priminė apie rekonstrukciją

Uostamiesčio Pilies gatvės tiltą suniokojusios avarijos kaltininkas privalės atlyginti miestui padarytus nuostolius, o paties įvykio padariniai baigti šalinti vakar. Beje, rudenį tilto laukia kapitalinis remontas.

Tiltas buvo apgadintas antradienio naktį, kai galimai neblaivaus jaunuolio vairuojamas automobilis "Audi A8" užlėkė ant šaligatvio bei rėžėsi į turėklą. Padaryti nuostoliai dar tik skaičiuojami, tačiau aišku, kad juos turės atlyginti avarijos kaltininkas.

Tuo jau įsitikino Matas Matulevičius, ant to paties tilto avariją sukėlęs 2011-ųjų kovą. Jis iš savo kišenės už ženklų ir kitos infrastruktūros remontą turėjo sumokėti 6,8 tūkst. litų.

Antradienio paryčiais įvykusios avarijos nuostoliai dar neapskaičiuoti.

Beje rudenį senutėlio, paskutinį kartą aštuntajame praėjusio amžiaus dešimtmetyje rekonstruoto Pilies tilto laukia kapitalinis remontas: turėtų būti pakeistos visos surūdijusios detalės, perrinktas pakėlimo mechanizmas, jo valdymo postas, pakeista važiuojamosios dalies ir šaligatvių danga, atnaujinta lietaus nuotekų sistema, požeminė perėja, statinį apšvies saulės baterijų maitinami šviestuvai.

Rekonstrukcijos projektas jau baigtas, pagal jį, nuo remonto pradžios apie metus bus uždarytas eismas tiltu. Visą projektą užbaigti tikimasi 2015 metais.

Galutinė rekonstrukcijos kaina paaiškės parinkus generalinį rangovą. Šis konkursas dar neskelbtas.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder