Naujus langus žada dar keliems darželiams

Naujus langus žada dar keliems darželiams

Dar šiemet Klaipėdos valdžia ieškos lėšų, kad būtų pakeisti langai bent trijuose darželiuose, tarp jų, žinoma, patenka ir darželis "Dobiliukas", kuriame balandžio pradžioje įvyko incidentas - šalia žaidžiančių pažiro stiklai.

Tikimasi, kad birželį persvarstant biudžetą pavyks rasti viršplaninių lėšų, kad būtų pakeisti langai bent keliuose iš 11 darželių, kurių langų būklė vis dar apgailėtina.

Pasak savivaldybės administracijos Švietimo įstaigų administravimo poskyrio vedėjos Jolantos Ceplienės, jau kitą savaitę komitetams svarstyti bus pateiktas projektas, kuriuo numatoma langus keisti darželiuose "Dobiliukas", "Papartėlis" bei "Žiburėlis", o jei pavyks gauti daugiau lėšų šventė laukia ir darželio "Šaltinėlis". Skaičiuojama, kad norint pakeisti langus vienam darželiui tenka išleisti apie 200 tūkst. litų.

Darželiai parinkti pagal 2003 m. atliktą galimybių studiją, kur pagal pastatų techninę būklę ir buvo nustatytas jų remonto eiliškumas.

"Tikrai daugelio darželių būklė yra labai liūdna. Žinoma, nėra taip, kad langai krenta kasdien, bet kartą metuose įvyksta nemalonūs nutikimai", - pastebėjo J. Ceplienė.

Žinia, paskutinis toks nemalonus atvejis įvyko balandžio pradžioje uostamiesčio darželyje "Dobiliukas", esančiame Vingio gatvėje. Tada šalia žaidžiančių vaikų pažiro išpuvusio lango stiklai. Vaikai spėjo pasitraukti, niekas nenukentėjo, tačiau visi buvo šokiruoti. Tuo metu grupėje buvo devyni 5-6 metų vaikai.

Pasak valdininkės, kaip greitai pavyks sutvarkyti visus uostamiesčio darželius, priklauso ne tik nuo uostamiesčio politikų valios skirstant lėšas, bet ir nuo Švietimo ir mokslo ministerijos politikos, mat kol kas tėra labai mažai projektų, kurie būtų skirti ikimokyklinio ugdymo įstaigoms. Kur kas didesnio dėmesio susilaukia bendrojo lavinimo įstaigos.

Visgi galima pasidžiaugti, kad uostamiestyje yra darželių, kuriuos pavyko suremontuoti iš esmės. Penktadienį atidarytas renovuotas lopšelis-darželis "Obelėlė". Buvo apšiltintas šio pastato stogas, renovuotas pastato fasadas, šilumos mazgas, vidaus šildymo sistema, atliktas karšto ir šalto vandens vamzdynų remontas. Šiems darbams atlikti išleista per 2,2 mln. litų, iš jų - 1,4 mln. - Europos Sąjungos lėšos.

Taip pat šis darželis buvo įtrauktas ir į projektą "Ikimokyklinio ir priešmokyklinio ugdymo plėtra", kuriam buvo skirta 563 tūkst. litų, iš jų - 15 proc. sudarė savivaldybės lėšos. Už šiuos pinigus buvo suremontuotos vidaus patalpos, pakeista santechnika, įrengtas metodinis kabinetas, nupirkta kompiuterinės technikos, vaikiškų baldų bei virtuvės įrangos.

"Kadangi darželis "Obelėlė" buvo labai prastos būklės mes stengėmės jį įtraukti į daugelį projektų ir taip pasisekė, kad jis pateko net į du ir dabar yra atnaujintas šimtu procentų", - džiaugėsi J. Ceplienė.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder