Naujo tilto idėja skinasi kelią Seime

Naujo tilto idėja skinasi kelią Seime

Susisiekimo viceministras Arūnas Štaras parlamentui pristatė įstatymo projektą, kuriuo numatoma ratifikuoti Lietuvos ir Rusijos vyriausybių susitarimą dėl tilto per Nemuną tarp Panemunės ir Sovetsko bei jo prieigų statybos.

2011 metų spalio 4 dieną Klaipėdoje pasirašyto susitarimo tikslas – tilto per Nemuną bei jo prieigų statybos darbai, taip pat Lietuvos ir Rusijos automobilių kelių valstybės sienos perėjimo punkto infrastruktūros plėtra (Panemunės ir Sovetsko aplinkkeliuose).

Viceministras pažymėjo, kad šis turėtų pakeisti dabar egzistuojantį tiltą tarp Panemunės ir Sovetsko.

"Šitas tiltas yra avarinės būklės, tai buvo pastebėta jau senokai, todėl kyla poreikis statyti naują tiltą. Pradiniai derybiniai kontaktai vyko prieš dešimtį metų. Per dešimt metų pavyko pasiekti susitarimą, susitarimas yra pasirašytas atitinkamų ministrų. Kadangi tai yra tarpvalstybinis susitarimas, įstatymas dėl jo ratifikavimo yra teikiamas Seimui", – sakė A. Štaras.

Pasak pranešėjo, bendras tilto ilgis yra 280,5 m, Rusijos teritorijoje – 122 m, Lietuvos teritorijoje – 157 m.

Susitarimas numato galimybę įsteigti bendrą komisiją ir bendradarbiauti statant tiltą ir tvarkant jo prieigas.

Kaip pažymima dokumento aiškinamajame rašte, siekiant įgyvendinti susitarimo nuostatas Lietuvos Respublika turi skirti finansavimą tilto prieigoms projektuoti ir statyti Lietuvos teritorijoje bei automobilių kelių pasienio kontrolės punkto infrastruktūros plėtrai (pateikta 10 mln. eurų paraiška pagal Europos kaimynystės ir partnerystės programą).

Po pristatymo už įstatymo projektą balsavo 61 Seimo narys, prieš balsavusių nebuvo, susilaikė 3 parlamentarai. Pritarus projektui po pateikimo, toliau jis bus svarstomas pagrindiniu paskirtame Užsienio reikalų komitete. Preliminari svarstymo Seimo posėdyje data – spalio 16 d.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Raktažodžiai

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder