Naujasis muzikinis: dydis aiškus, vieta - ne

Naujasis muzikinis: dydis aiškus, vieta - ne

Kultūros ministerija pagaliau davė atsakymą, kokio dydžio turėtų būti naujasis Klaipėdos valstybinis muzikinis teatras. Dabar beliko išrinkti vietą, kur jis turėtų stovėti.

Kultūros ministerijos rašte teigiama, kad naujojo Klaipėdos muzikinio teatro didžioji salė neturėtų būti didesnė nei 700 vietų, o mažoji - 250 vietų.

"Parengtoje galimybių studijoje buvo numatyta, kad didžioji salė galėtų talpinti 900 žiūrovų, tačiau ministerija šį skaičių sumažino. Mažojoje salėje vietų buvo numatyta panašiai tiek, kiek ir patvirtinta", - sakė Klaipėdos valstybinio muzikinio teatro vadovo pavaduotoja Inga Gelžinytė.

Žinia, dabartiniame teatre telpa 500 žiūrovų.

Dabar Lietuvos architektų sąjunga turi pateikti sąlygas dėl konkurso sklypui parinkti.

"Dabar, kai aišku, kokio dydžio turėtų būti naujasis teatras, bus lengviau apsispręsti dėl vietos, bus aišku, kokio dydžio turės būti automobilių stovėjimo aikštelė. Planavome, kad šio konkurso rezultatus jau turėsime rugsėjį, bet panašu, kad viskas nusitęs iki spalio", - sakė I. Gelžinytė.

Žinia, yra numatytos 4 vietos, kur galėtų stovėti naujasis Klaipėdos muzikinis teatras - vienas iš siūlymų palikti jį senojoje vietoje, taip pat siūloma jį statyti Danės gatvėje prie TEO pastato, Vasaros estrados teritorijoje arba prie Danės upės žiočių, netoli Šiaurės rago.

"Tačiau konkurse dalyvaujantys architektai turi teisę pasiūlyti dar vieną vietą", - akcentavo I. Gelžinytė.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder