Namų valdų akys krypsta į daugiabučių stogus

Namų valdų akys krypsta į daugiabučių stogus

Ant sniego prislėgtų Klaipėdos daugiabučių stogų namus administruojanti bendrovė "City Service“ siunčia papildomas valytojų pajėgas. Nuo šiandien ant stogų darbuojasi trys valytojų brigados po du žmones. Dar du bendrovės darbuotojų ekipažai, į pagalbą pasitelkę sunkvežimius su bokšteliais, šalina namų pastogėse susidariusius varveklius.

"Prasidedantis atlydis grasina patvindyti butus daugiabučiuose namuose, kurių stogus užklojo gausus sniegas. Jį valome, sutvarkome užšalusias įlajas, vandens surinktuvus, kad atitirpęs vanduo turėtų kur nutekėti ir nekeltų pavojaus butams“, - sakė bendrovės Klaipėdos regiono vadovas Mindaugas Genys.

Daugiabučių administratoriai prašo gyventojų, pakeitusių spynas ant stogų durų, įleisti valytojus, kad šie galėtų atlikti savo darbą.

Anot M. Genio, Klaipėdoje taip pat tęsiami pirmosiomis šių metų dienomis pradėti varveklių daužymo darbai.

"Varveklius visų pirma šaliname judriausiose miesto pėsčiųjų zonose senamiestyje. Varveklių gausiausia ir sniego nuošliaužų tikimybė didžiausia senuose namuose su šlaitiniais stogais. Tokių namų miesto centre – daugiausia“, - pasakojo M. Genys.

Anot jo, varveklius daužantys darbuotojai neretai negali privažiuoti prie namų dėl užstatytų automobilių.

"Prašome vairuotojus supratingumo – reaguoti į mūsų paliekamus prašymus patraukti mašinas tose miesto vietose, kuriose planuojami darbai“, - teigė M. Genys.

Po kiekvieno atlydžio tiek pėstieji, tiek šalia namų automobilius paliekantys vairuotojai turėtų būti budresni.

"Žiemą vertėtų žiūrėti ne tik po kojomis, bet ir į viršų. Šaltam orui keičiant šiltą, didelis varveklis gali susiformuoti ir per naktį“, - sakė M. Genys.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder