Namelis Girulių kempinge - 200 Lt už parą

Namelis Girulių kempinge - 200 Lt už parą

Birželio viduryje duris turistams atvers šiemet kempinge Giruliuose už europinius pinigus pastatyti stacionarūs nameliai. Šiuo metu sprendžiama, kiek turėtų kainuoti jų nuoma turistams.

Vakar nauji VšĮ Klaipėdos turizmo ir kultūros informacijos centro (KTKIC) teikiamų kempingo ir kitų paslaugų įkainiai svarstyti miesto Tarybos Finansų ir ekonomikos komitete, ir jiems pritarta.

Šiuo metu kempinge Giruliuose jau baigiami statyti 12 stacionarių keturviečių namelių, turėsiančių ir mini virtuvėles, ir dušus, ir tualetus. Iki šiol čia stacionarių namelių nebuvo, kempinge buvo galima tik pasistatyti palapinę ar kemperį.

Naujiesiems nameliams miesto savivaldybė išleis daugiau nei pusę milijono litų, du trečdaliai šios sumos - Europos Sąjungos lėšos. Aštuoni nameliai turistus priimti bus pasirengę jau birželio 15-ąją, likusieji - rugsėjį.

KTKIC direktorės Romenos Savickienės teigimu, pasitvirtinti naujus įkainius įstaigai yra privalomas dalykas. Anot jos, iš esmės teikiamų paslaugų kainos, palyginti su patvirtintomis 2009-aisiais, nėra didinamos, tik atsižvelgta į sezoniškumą. Manoma, jog mažesnės kainos ne sezono metu kempingą turėtų daryti patrauklesnį.

Pasak R. Savickienės, tai, ar daug žmonių būna norinčių pasinaudoti paslaugomis Giruliuose, labai priklauso nuo oro sąlygų. Pavyzdžiui, pernai vasara buvo lietinga, tad jame apsilankė net 50 proc. mažiau turistų nei 2011-ųjų vasarą, nes gerokai mažiau atvyko žmonių su palapinėmis.

"Pastatydami stacionarius namelius tikimės išplėsti paslaugų spektrą ir išspręsti blogesnio oro ir netgi sezoniškumo problemą. Yra norinčiųjų ir žiemą atvykti bei pabūti prie jūros savaitgaliais.

Šiuo metu kempingai populiarūs. Keliavimo kemperiais turizmas auga. Jis mėgstamas tokiose šalyse kaip Olandija, Vokietija, net skandinavai mielai renkasi tokį keliavimo būdą. Beje, ir lietuviai jį pradeda mėgti", - sakė R. Savickienė.

INFORMACIJA

Numatomos Girulių kempingo paslaugų kainos

Namelio nuomos kaina per sezono įkarštį, t. y. nuo liepos 1 d. iki rugpjūčio 31 d., be patalynės - 200 Lt, t. y. vienam žmogui - 50 Lt, su patalyne - 220 Lt. Nuo spalio 1 d. iki Naujųjų metų, nuo sausio 1 d. iki gegužės 31 d. namelio nuomos kaina - 140-160 Lt už parą. Maksimalus skirtumas sezono ir ne sezono metu - apie 40 Lt.
Vieta 1-4 vietų palapinei - 15 Lt už parą, 5-10 vietų - 20 Lt, vieta automobiliui - 10 Lt už parą, sporto aikštelės nuoma 1 val. - 25 Lt, dviračio nuoma 1 val. - 10 Lt, parai - 40 Lt, pirtis - 60 Lt už dvi valandas, mokestis už gyvūną 1 parai - 6 Lt, vienkartinis skalbimas ir džiovinimas - 20 Lt. 

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder